April 4

Plattformar för Swingtrading

Last Updated on 12 April, 2024 by Håkan Samuelsson

I vår massiva guide om swingtrading ger vi en mängd information för hur du kommer igång och vad du bör tänka på. I denna artikel finner du tips om olika plattformar för swingtrading.

För att påbörja din nya karriär som swingtrader måste du först välja ut en plattform där du kan genomföra dina affärer. Dessutom behöver du tillgång till marknadsdata.

img 60ca4e613de98 Samuelssons Rapport

Det finns många kostnadsfria alternativ på dagens marknad som låter dig se grafer och i vissa fall även skicka order till din börsmäklare. Utöver dessa tjänster erbjuder de flesta aktiemäklarna online någon typ av plattform där hitta data och givetvis placera order i marknaden.

Med det sagt, vi som själva är involverade i swing trading använder olika stock scanners för att snabbt identifiera köp och säljsignaler. Vi applicerar vår strategi i skannern vilket ger oss möjligheten att omedelbart se om “mister market” erbjuder några värdepapper till bra priser. Det är givetvis oerhört fördelaktigt att ha en automatiserad process för detta ändamål. Om du swingar större aktielistor, som exempelvis S&P 500, krävs oerhört mycket tid för att utvärdera marknaden.

Låt oss kika på några av de tjänster som erbjuds för att skanna igenom diverse aktielistor. Det finns många olika alternativ, men vi har för avsikt att utöver att hitta aktier, även bygga en strategi. Och för att bygga en strategi krävs som vi tidigare underströk, backtesting. Således är det viktigt att tjänsten vi väljer erbjuder möjlighet att skanna marknaden likväl som historisk data och backtesting.

Nedan följer en närmare titt på de mjukvaror som vi föredrar och använder. Notera dock att somliga kräver att du kopplar in ett externt dataflöde.

Tips på plattformar för swingtrading

1. TradeStation

Tradestation är en mjukvara som vi kan använda för att leta upp signaler att handla på. Det är en handelsplattform, dataleverantör samt börsmäklare. Det innebär att allt du behöver förekommer på ett och samma ställe. Således finns det inget behov av att addera ett externt data flöde eller koppla ihop din trading station med en börsmäklare. Allt är redan fixat och redo att användas från och med att du öppnar upp ditt konto.

En stor fördel med Tradestation är att de erbjuder många olika funktioner för avancerad backtesting. Exempelvis kan du testa din strategi på hela S&P 500 för att utvärdera din strategi på samtliga 500 listade aktier.
Detta är vår favorit bland de plattformar vi tittar på idag. Tjänsten fungerar väldigt bra för att välja ut värdepapper samt för att testa strategier på en marknad åt gången. Det är dock värt att nämna att backtesting utförs något långsamt via Tradestation i förhållande till dess konkurrenter.

Om du har för avsikt att utvärdera många strategier på flera olika aktier samtidigt är det värt att överväga andra alternativ. Läs vidare för att se vad vi tycker om andra plattformar för handel med värdepapper.

Innan vi går vidare vill vi bara nämna att programmeringsspråket som används för Tradestation, Easylanguage, är väldigt användarvänligt och enkelt att bemästra. Dessutom är Tradestation gratis för kontoinnehavare.

2.  Multicharts

I flera aspekter liknar Multicharts den föregående handelsplattformen, Tradestation. Du kan använda Multicharts för att backtesta strategier och för att hitta marknadssignaler. Dessvärre krävs det att du kopplar upp ett externt dataflöde mot Multicharts för att få tillgång till live data. Dessutom erbjuder inte Multichart en tradinglösning, utan du måste själv programmera en uppkoppling mot en aktiemäklare. Fördelen är att du själv kan välja vilken mäklare du föredrar att handla med.

I termer av hastighet är Multicharts snabbare än konkurrerande Tradestation. Detta i termer av backtesting. Således lämpar sig denna plattform bra för dig som tänker testa många olika strategier.

En nackdel som inte går att sopa under mattan är att Multicharts inte är gratis. Kom ihåg att vi tidigare har skrivit om hur viktigt det är att kontrollera dina kostnader. Multicharts kostar 1000USD, men det ger dig en obegränsad licens i termer av tid. Så, om du har för avsikt att handla med en liten kassa kanske Mulitcharts inte är det bästa valet för dig.

3. Amibroker

Av de tre plattformarna vi listar i denna artikel är Amibroker den snabbaste. Dessvärre är språket som används för att programmera i plattformen inte lika användarvänligt som de två föregående.

Vet du med dig att du kommer att utvärdera många olika strategier är Amibroker troligtvis det bästa valet. Men, precis som med Multicharts behöver du addera ett externt dataflöde. Fördelen är att, när du väl har röjt undan alla initiala inställningar, fungerar Amibroker väldigt bra och snabbt.

Fler Plattformar för Swing Trading

Utöver de plattformar som vi tittat lite närmare på ovan finns det ytterligare tre alternativ. Dessa är:

  • Thinkorswim
  • Tradingview
  • Ninjatrader

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Swingtradingsignaler – Vanliga frågor

Swingtradingsignaler – Vanliga frågor

Tradingsignaler sedan 2013 | Vi vågar visa våra resultat!

Tradingsignaler sedan 2013 | Vi vågar visa våra resultat!