April 4

Swingtrading – Kom igång enkelt som Swingtrader | 2024

Last Updated on 16 July, 2024 by Håkan Samuelsson

Swingtrading är en form av trading som involverar att köpa och sälja aktier över flera dagar i syfte att dra nytta av den snabba prisrörelsen som sker inom kortare tidsperioder. Den här artikeln ger en grundläggande introduktion till swingtrading och omfattar allt du behöver veta för att komma igång, som att välja rätt aktie, förstå marknadstrender och använda riskhantering för att skydda dig mot förlust. Genom att följa de strategier som presenteras här kommer du att få en bättre förståelse för hur du kan utnyttja de fördelar som swingtrading har att erbjuda.

Swingtrading är ett av de mest populära sätt att investera aktivt inom trading på börsen. Det är en metod som syftar till kortsiktig handel. Det vanligaste är att köpet på det här sättet sker mellan några dagar till ett par veckors tid.

Jag har jobbat med swingtrading i snart 20 år. I denna artikel delar jag med mig av mina erfarenheter.

Du kan då sakta men säkert bygga upp ditt tradingkapital och behöver inte sitta framför en tradingskärm hela dagarna. Det är perfekt om man är nybörjare med andra ord. Med vissa typer av trading strategier kan du klara dig med 15-20 minuter arbetstid framför skärmen per dag.

Artikelns Innehåll

Nyckelpunkter:

 1. Swingtrading innebär tradinf över flera dagar för att dra nytta av prisrörelser.
 2. Mindre startkapital behövs jämfört med andra strategier.
 3. Systematisk handel rekommenderas över diskretionär handel.
 4. Viktigt att minimera avgifter och courtage för att skydda avkastningen.
 5. Dagliga rutiner kan begränsas till 10-15 minuter för analys och orderläggning.

img 60ca4e613de98 Samuelssons Rapport

Vad innebär Swing Trading egentligen?

Swing trading innebär att du tar en position som du inte säljer av inom den första dagens handel, ibland behåller du positionen i flera veckor. Det vanligaste sättet att hitta bra affärsmöjligheter när denna tradingstrategi används är att använda teknisk analys. Med hjälp av tekniska indikatorer hittar du som trader bra ingångs och utgångsvärden i marknaden. Det finns två olika kategorier av swing trading, diskret alternativt systematisk handel. Av dessa två kategorier är systematiskt helt klart ett bättre alternativ.
Denna artikel innehåller de verktyg du behöver, en förklaring till varför strategi är så oerhört viktigt, instruktioner rörande hur du bygger en strategi och många praktiska aspekter för swing trading.
Efter att ha läst denna text kommer du att ha en djupare förståelse för dessa ämnen:

 • Praktiska Aspekter Att Ta i Beaktning
 • För och-nackdelar med Swing Trading
 • Plattformar för Swing Trading
 • De Vanligaste Swing Trading Strategierna
 • Hur Du Bygger En Swing Trading Strategi
 • Välj Rätt Aktier För Swing Trading
 • Trading Psykologi
 • Föra Trading Dagbok
 • Generella Tips För Swing Trading

Fördelen med swing trading som jag ser det är att man har möjlighet att behålla sitt vanliga jobb och handla vid sidan av. Att ha det som en hobby.

Att börja med swingtrading

Swing Trading är bra om man vill börja med trading. Det är lite enklare än daytrading i och med att man tar längre positioner. Samtidigt rör det sig fortfarande om kortsiktig handel.

I swing trading kan du lägga ordrar på kvällen innan nästa dags öppning eller på morgonen innan börsen öppnar eller kanske under dagar om du har tid  och hellre vill det. Man kan alltså välja när man vill investera och det är inga problem att lägga ordrar innan börsen öppnar, det är bara att gå in på sin aktiemäklare och lägga ordrarna som du vill ha utfört den dagen.

Är swingtrading lönsamt? – Topp 3 faktorer som traders tjänar mest på

På detta sättet är det en bra start om du har ett långsiktig mål att leva på trading. Om du lyckas bemästra swingtrading kan du sedan gå vidare till mer avancerade former av trading såsom day trading eller algo trading. Det är med andra ord perfekt för nybörjare.

Visste du att du kan prova min swingtrading i 30 dagar för 9 kronor?  Inga bindningstider och du kan avsluta när du vill.  Du kan läsa mer om det här.

Hjälp för att komma igång?

– Mer om vår swingtrading kurs nedan

Klicka på bilden om du vill veta mer om vår populära Swingtradingutbildning

Swingtrading utbildning

Hur Mycket Kapital Behövs För Swing Trading?

I allmänhet krävs det mindre startkapital för att komma igång med swing trading än andra strategier. Somliga fall kräver inte mer än ett par 1000 kronor för att du ska kunna börja handla. Med det sagt så finns det ett antal faktorer att ta i beaktning.

 1. Avgifter & Courtage
 2. Aktiens Pris

Avgifter & Courtage

Du måste vara medveten om att avgifter och courtage snabbt kan äta upp en stor del av din avkastning. Om din strategi i genomsnitt genererar 10SEK vinst per aktie och du betalar 5SEK i avgift per aktie, har du tappat halva din vinst i avgifter.
Försök att hitta tillvägagångssätt som låter dig minimera avgifterna. Idag finns det många aktiemäklare online där du kan handla utan att betala några transaktionsavgifter. I det långa loppet kan det finnas stora pengar att tjäna på att leta upp dessa erbjudanden. Detta kan ha signifikant inverkan på din avkastning.

Aktiens Pris

Det finns ytterligare en faktor som har en inverkan på det startkapital som behövs – priset på de tillgångar du tänker använda för din swing trading. Låt oss ta ett exempel. Om du har för avsikt att handla med en aktie som värderas till 1000-tals kronor per aktie kommer du givetvis behöva ett relativt stort startbelopp. Om du istället har siktet inställt på aktier som handlas till ett lägre pris per andel, kan ingångsbeloppet vara lägre.
En annan aspekt som är viktig att ha i åtanke är din riskaptit. Om du tar positioner i aktier som handlas för 5000 kronor och din stopp loss är satt till 4000, riskerar du att förlora 100SEK. Om du har 5000SEK att börja med innebär det att du riskerar att förlora 20% av ditt kapital i din första affär. Det är på tok för mycket för att på lång sikt lyckas med din trading.

Dina Övriga Utgifter

Det finns många avgifter och utgifter som är associerade med swing trading. Här listar vi några av dem.

 • Courtage: Den avgift du betalar till din aktiemäklare för att genomföra din order
 • Skatter
 • ”Slippage”: Detta innebär att din affär inte genomfördes till det pris som du placerade ordern. Det kan orsakas av att prissättningen för det värdepapper du handlar förändras samtidigt som du placerar ordern. Andra anledningar kan vara dålig likviditet i marknaden.
 • Mjukvara: Du behöver rätt mjukvara för att automatisera din trading. De positiva nyheterna är dock att, i takt med att konkurrensen ökar, sjunker priset. I dagsläget finns det till och med gratisversioner tillgängliga.
 • Dataflöde: Beroende på vilken marknad du handlar och vilken börsmäklare du använder kan du behöva betala för live data. Kostnaden kan variera från att i vissa fall vara gratis, i andra fall kostar den flera tusen kronor årligen.
 • Historisk Data: För att kunna utveckla din egen strategi måste du ha tillgång till historiska data. Detta ytterligare en kostnad som går hand i hand med din handel.

Precis som vanligt är det viktigt att hålla vara medveten om kostnaderna och aktivt arbeta för att minimera dem. Det är också bra att vara medveten om att, i takt med att din kassa ökar minskar inverkan som avgifterna har på ditt slutresultat. Med större volymer tenderar courtage avgifterna att sjunka och utgör därigenom en lägre procent av kapitalet på din aktiedepå.
Oavsett vilket är det helt avgörande att du pressar kostnaderna inledningsvis, särskilt om din kassa är, låt oss säga 10.000SEK. Det är inte ovanligt att en prenumeration för en data tjänst kostar lite drygt 300-400 kronor per månad. Så höga kostnader gör det omöjligt att leva på swing trading. För att gå runt, utan att göra vinst, måste du ha 120% årlig avkastning.
Som tur är kan du komma igång med oerhört låga startkostnader nu för tiden. Det finns många börsmäklare online som låter dig börja gratis.

Kan man swingtrada på Avanza?

Ja, man kan swingtrada med mäklaren Avanza.

Kan man swingtrada på Nordnet?

Det går bra att använda Nordnet för swingtrading.

Kan man swingtrada på IG?

Ig fungerar bra att använda för att swingtrada.

Mina dagliga rutiner

Swingtrading är perfekt om man vill hålla på med trading vid sidan av sitt vanliga jobb. Kanske man vill prova sina vingar för att se om trading är något för dig och därifrån ta steget till trading som kräver mer pengar eller tid. Om du väl vet vilken typ av system eller swingtrategi som du skall använda dig av så krävs det inte mycket tid för att lyckas med detta. Mina dagliga rutiner är att jag efter börsen har stängt laddar hem alla de senaste kurserna till mina programvaror.
Det tar inte mer än en minut. Efter det så kollar jag igenom mina fokuslistor där jag har mina tradingstrategier och aktierna. Jag ser med en gång vilka tillgångar som ger köpsignaler i mina programvaror. Av dessa väljer jag ut de bästa som jag tror mest på. Det kan vara alltifrån noll aktier till 3-4 st beroende på hur marknadsklimatet ser ut just nu.

När jag väl valt mina aktier så går jag till min aktiemäklares hemsida och lägger in dessa ordrar. Allt som allt så tar detta inte mer än 10-15 minuter. Max 20 om det har hänt mycket under börsdagen.

Denna process upprepar jag dag efter dag. Vill man börja med trading så är det ett perfekt sätt att börja med. För den som inte vill göra all research själv så har jag swingtradingkurser där jag visar hur hela denna processen går till. Dessa har jag haft i ganska många år nu och till flera hundra tradingelever. Du kan läsa mer om våra swingtradingutbildningar här om du är intresserad. I kursen så ingår 3  tradingstrategier som jag själv handlar med dagligen. Lås oss titta på hur dessa strategier kan se ut.

Swingtrading-strategier för nybörjare och avancerade

Tradingstrategier: En swingtrader behöver en edge för att investera pengar. Det är den viktigaste konkurrensfördelen man kan skaffa sig. En edge är i princip detsamma som en trading strategi. Har du inte detta så kommer du inte lyckas. Många börjar att investera på börsen utan att veta om man har en edge eller inte och det är en snabb väg till ett tomt bankkonto. Att se till att man har en bra tradingstrategi är mycket viktigt.  Det finns naturligtvis olika sätt att investera pengar på börsen. Några av dessa swingtrading strategier listar jag nedan. Jag börjar med de som som jag själv tycker är viktigaste och i fallande ordning. Jag baserar detta på egna erfarenheter och vad jag sett andra lyckas med.

<a href=Mean reversions” width=”323″ height=”273″ aria-describedby=”caption-attachment-64017″ />

Mean reversion

 • Mean Reversion
  Man tar positioner i aktier eller liknande och satsar på att priset kommer att återvända till sina långsiktiga medelvärden efter en kortsiktig rörelse åt något håll. Se bild härintill.  Detta är den kanske vanligaste formen av swingtrading. Här är ett inlägg om hur jag bygger upp en tradingstrategi som man kan använda inom swingtrading. Jag använder även liknande system i min trading för medlemmar. Mean reversion kallas även jämviktspendling.
 • Teknisk fundamenta tradingTeknik analys används för att bestämma entry, exit och för att bestämma risk medan fundamental analys används för att screena fram aktier.
 • News plays
  Här är tanken att man handlar på styrka eller svaghet. Antingen så investerar man en aktie för att dom fått en bra rapport eller en viktig nyhet har kommit ut och du tror att aktien kommer att stiga. Alternativet till detta är att du handlar när börsen fallit efter en nyhet eller liknande för att du tror på att aktien har överreagerat och du tror på att aktien kommer att komma tillbaka. (mean reversion)
 • Trendföljande
  Trendföljande swingtrading tar positioner i aktier som har stigit starkt och man tror att det kommer att fortsätta i den riktningen. Det kanske mest kända citatet inom trading handlar om trendföljande. ”The trend is your friend” kom ursprungligen från Martin Zweig. Denna typ av trading strategier kan man kombinera med andra tradingstrategier såsom newsplays, mean reversion mm.
 • Momentum
  I denna typ av trading strategier så tar man position när det är en stark och gärna accelererande rörelse åt något håll. En sk. ”range expansion” är ett exempel detta. Man får en snabb och stark rörelse under en dag eller period som är mycket större än vad som är normalt och köper sig in i denna rörelse. Det kan också vara en relativ rörelse gentemot ett annat instrument.
 • Sektor trading
  Det viktigaste inom sektortrading är att veta inom vilken sektor börsen är stark just nu. Genom att titta på olika indikatorer som följer sektorsindex så vet man inom vilken industrisektor man kan förvänta sig att hitta bra aktier. Efter att man identifierat en sektor som är stark (eller svag) så går man vidare för att leta efter bra tillgångar i denna sektorn. Tanken med detta är att du ökar dina odds när du håller dig till ”rätt” sektor.
 • Gaps
  Här handlar du på grund av att aktien har lämnat ett gap eller mellanrum efter sig. Med detta menas att det finns ett prishopp mellan en dag till en annan. Det kan vara alltifrån någon procentenhet till många procent. Det kan också vara både uppåt och nedåt i pris. Här kan du hitta en hel del intressanta strategier. Det funkar som vanligt inte på alla värdepapper eller aktier utan du bör testa ordentligt innan du investerar.
 • Pairs trading
  Här investerar man generellt 2 olika aktier som är korrelerade och inom samma sektor. Dom följs oftast åt i sina rörelser och skiljer sig inte mycket åt från dag till dag. Inom pairstrading så tar du en position när dessa 2 korrelerade aktier plötsligt inte följs åt på det sätt som dom normalt gör. Då köper du den som är svagare av de 2 och blankar den som är starkare av de 2. Du säljer positionerna när korrelationen och beteendet mellan aktierna har stabiliserats och återgått till det som är normalt.
 • Breakouts
  Här investerar man på nya ”highs” när en aktie eller ditt värdepapper bryter ut till nya högstanivåer. Med andra ord att den går ovanför exempelvis en konsolideringsnivå eller en nivå som den befunnit sig under ett tag. Detta kan vara ett bra sätt att handla på. Dock bör du vara försiktig för det funkar inte på alla typer av värdepapper och marknader. Du bör testa ordentligt innan du börjar att investera. Det gäller alla strategier och inte bara för breakouts.
 • Teknisk analys
  Fokus ligger på att analysera en aktie med hjälp av olika indikatorer och stöd och motstånd. Till hjälp använder man sig av diagram där man följer kursens utveckling för att se hur aktien historiskt har betett sig. Man tittar inte bara på indikatorer utan även på motstånd, stöd och andra formationer och mönster som kan hittas i diagram. Flera av de andra trading strategierna som vi listat använder också teknisk analys. Det används i alla sorters trading, inkluderat swingtrading, algotrading och daytrading.
 • Läs mer i ”Hur man skapar en trading strategi – min process″
Förutom de ovan så har jag även skrivit ett inlägg om de 15 bästa swingtrading strategierna som jag rekommenderar dig att läsa. Där finns en hel del bra uppslag på tradingstrategier som fungerar och är värda att handla med.

Skapa En Egen Tradingstrategi

Väl bekant med de vanligaste strategierna för swing trading, är det dags att skapa din egen. Tips och råd om hur man utformar en egen strategi hittar du i Skapa en strategi för swingtrading.

Swingtrading

SR Trading Forum – Ett community för traders i Sverige

SR Trading Forum är ett tradingforum för aktiva och seriösa swingtraders i Sverige. Vårt mål har alltid varit och kommer alltid att vara att skapa ett vänligt, positivt, framåtriktat community där medlemmar öppet kan dela och diskutera allt som trading har att erbjuda. Forumet är ett av de vänligaste du hittar och medlemmar gör allt för att kunna hjälpa varandra komma framåt med sin trading. Några av de primära skillnaderna mellan SR Trading Forum och andra tradingforum handlar om våra regler. Vi har bland annat en nolltolerans för dåligt uppförande. SR Trading Forum är en grupp av swingtraders (nybörjare och experter) som hjälps åt att ta sig framåt för att bli lönsamma och bättre swingtraders. Våra medlemmar lär sig mycket, utvecklar nya relationer och lyckas undvika kostsamma misstag genom det dagliga samarbetet.


Swingtradingutbildning för nybörjare och för dig som hållit på ett tag

Att hela tiden utbilda sig och lära sig mer inom trading är viktigt. Inte minst inom swingtrading.

Börsen och marknaderna runt om i världen står i ständig förändring och det som fungerade igår är inte säkert att det kommer att fungera idag eller imorgon. Försök att alltid ligga ett steg före.

Det finns många utbildningar inom trading och för de som är intresserade även en tradingkurs här på Samuelssons Rapport sedan några år tillbaka.

Den är till för både nybörjare och för dig som hållit på ett tag.

Försök om möjligt också att omge dig med duktiga swingtraders och nätverka så mycket som du kan.


Bra swingtrading-aktier

De aktier som lämpar sig mest för swingtrading är de som har mycket likviditet och volym. Fördelen med detta är att du inte behöver oroa dig för om det kommer finnas en köpare för din aktie när du vill sälja och vice versa.

Swingtrading
Swingtrading

Småbolag

Köper du aktier i småbolag och vill sälja av snabbt av någon orsak samtidigt som många andra tänker samma sak, det som kan hända då är att köpbuden kan sjunka fort. Har man otur kan det bli betydande summor man förlorar i swingtraden. Slippage kallas fenomenet. Håll dig till stora företag med mycket volym. Speciellt om du är ny. Låt inte din kontostorlek tvinga dig till att handla de mest riskfyllda aktierna, då är det bättre att vänta tills du har mer pengar på ditt konto eller handla med mycket mindre positioner.

Volatilitet

Ibland kan vissa tradingstrategier fungera bra med aktier som har låg volatilitet och ibland kan det fungera bättre med hög volatilitet. Du bör prova båda och testa dig fram för att se vad som är bäst för just det som du vill handla med. Med det vill jag ha sagt att volatilitet kan vara ett viktigt filter att jobba med i vissa typer av trading och strategier.

Aktiemäklares tradingaktivitet

Man kan även gå in på olika aktiemäklare och se vilka aktier som trejdas mest. Även om detta inte är en säker källa till köpvärda tillgångar så kan det kanske ge lite tips om bra aktiva aktier som andra handlar i. Kanske det finns något guldkorn där som du missat.

Aktiescanner

Det finns även färdiga så kallade aktiescanners där en algoritm hela tiden scannar, eller screenar som vissa också säger, igenom marknaden efter vissa förinställda filter och setups som har bra odds och sannolikhet för att gå upp på börsen. Man har här automatiserat processen för att tar fram bra köp- och säljkandidater. Till grund för denna screening finns framförallt teknisk analys men även fundamental analys kan förekomma. Det kan definitivt vara en bra idé att använda en tjänst som denna om du inte har resurser eller kunskap ännu om hur man tar fram bra aktier för swingtrading.

Vanliga indikatorer

 • Medelvärden och glidande medelvärde – ett bra och effektivt sätt för att veta vilken riktning trenden har.
 • RSI – En oscillator som är bra på att hitta vändpunkter eller styrka i aktier. Kan med fördel användas till att köpa dippar eller att köpa på momentum.
 • Stochastics – En oscillator som är bra på att hitta vändpunkter i aktier. Kan med fördel också användas till att köpa dippar.
 • MACD – En indikator som även denna är bra på att hitta vändpunkter. Kan med fördel också användas till att köpa dippar.
 • Bollinger Bands – En indikator som är bra på att hitta vändpunkter. Kan med fördel också användas till att köpa dippar.
 • ATR (Average True Range) – Medelvärdet av prisrörelsen för varje dag (eller candle bar) Bra mått på volatilitet.
 • ADX/DMI – En indikator som kan användas för att mäta trend och volatilitet
 • Stöd – Vid en stödnivå tenderar kursfall att hejdas och därifrån har kursen goda utsikter att vända uppåt igen
 • Motstånd – Vid en motståndsnivå tenderar kursuppgångar att plana ut och därifrån har kursen goda utsikter att vända nedåt igen
 • Flaggor och trianglar – Formationer som bildas i rådande trend. Om utbrottet sker i samma riktning som trenden är sannolikheten hög att kursen fortsätter i samma riktning.
 • Huvud och skuldra – Under formationens bildande får vi en varning om en möjlig trendvändning och när den är fullbordad får vi en bekräftelse på att trenden vänt.
 • IBS – En oscillerande indikator som mäter det relativa läget för det stängda priset med avseende på ”low” och ”high” för samma period. IBS = The internal bar strength.
 • Swingtrading

  Morning doji star

  Relative Strength (jämför ett instrument/index med ett annat)

 • Candlestickmönster – Mönster som kan finnas om man använder Candlesticks. Vissa formationer och mönster ger en större sannolikhet för uppgång och vice versa.
 • Historisk volatiliet jämfört med kort volatilitet
 • Rate of Change
 • Percent R
Vidare bör du alltid använda en stop loss för att minimera risken för okontrollerade förluster, samt aldrig investera mer än du har råd att förlora förstås.

Information på internet

Det finns naturligtvis mycket information att hitta på internet och som kan vara bra för både nybörjare och mer avancerade. Efter att ha googlat ordet swingtrading så fick jag fram följande tjänster och webbsidor på de 20 första platserna:

 • stockpicker
 • vinnarbyran
 • ekkalundin
 • buboaktieanalys
 • investech
 • tradingportalen
 • minbors
 • E2
 • har jag missat någon, hör gärna av dig i så fall?

Du kan också hitta mer material genom att söka på följande ord tillsammans med Swingtrading:

Swingtrading

Så här lyckas du med trading

Jag gillar denna förenkling mycket. I princip, om man vill generalisera mycket så är det detta som trading handlar om!

Det finns 4 möjliga resultat för din trade eller position.

1. En liten vinst
2. En liten förlust
3. En stor vinst
4. En stor förlust
Eliminera nummer 4. Du kommer att tacka mig senare..

Lästips: Så kan du nå framgång inom swingtrading.

Swingtrading

Swingtrading exempel från Samuelssons Rapport

Klicka på bilden om du vill veta mer om vår populära Swingtradingutbildning

Swingtradingskolan
Swingtradingskolan

Diskretionär eller Systematisk Swing Trading – Viktigt!

Om du likt många andra har tittat på diverse videos på Youtube eller läst artiklar har du troligtvis sett många olika strategier. Dessa använder flera olika indikatorer och mönster för att hitta bra möjligheter att göra affärer.
Men i ärlighetens namn är det inte ett orimligt antagande att de strategier du läst om inte genererat någon vinst. Som professionella traders som sysslar med detta på heltid, testar vi de strategier vi skriver om på historiska data innan vi handlar. Tyvärr är resultatet det samma nästan varje gång, strategierna vi hittar online fungerar inte i verkligheten.
För att lyckas med din handel på dagens marknad, en handelsplats som präglas av tuffare konkurrens varje dag, måste du utvärdera vad som fungerar före du handlar med riktiga pengar. Det är något som inte är lätt att göra på egen hand. Men vi har de verktyg som krävs för att du ska lära dig att göra backtesting och applicera ett systematiskt förhållningssätt till din handel.
Det är denna typ av trading, med ett systematiskt förhållningssätt, som vi ska titta närmare på i denna text.

Swing Trading med Aktier eller CFD?

Aktier är faktiska ägarandelar i bolag, medan CFD’er är instrument med vilka du kan spekulera i prisförändringar utan att äga de underliggande tillgångarna. Vilket alternativ som är bäst lämpat för swingtrading diskuterar vi närmare i Aktier eller CFD’er för Swing Trading?

Vilken tidsperiod är bäst för swingtrading?

Fördelar med Swing Trading

Innan vi går djupare in i denna kompletta guide till swing trading vill vi föra fram för-och nackdelarna med denna trading strategi. Låt oss börja med att belysa några av de främsta fördelarna innan vi kikar närmare på nedsidorna. Efter att ha läst detta, kommer du hålla med oss om att swing trading är en grym trading strategi.

1. Trading som Hobby eller på Deltid

Som vi nämnt tidigare är swing trading en exceptionell utgångspunkt för nybörjare med begränsad tid för handel. Eftersom majoriteten av alla swing trading strategier innebär att du håller en position över en hel handelsdag, eller längre, behöver du inte sitta vid skärmen hela dagen. Efter att ha hittat en strategi kan så lite som 15 minuter per dag räcka. Det är allt som krävs för att leta efter köpsignaler och placera en stopp-loss order.

2. Systematisk Avkastning

En tumregel är att, ju längre du behåller en position, desto mer tid ges den att utvecklas i din favör. Detta är en signifikant faktor för att täcka transaktionskostnader och slipping. Det är en av de många styrkorna med swing trading, något som i många andra strategier kan orsaka problem. Courtagekostnader är en av de främsta anledningarna till att många daytradingstrategier inte är lönsamma.

3. Mindre Stress

Faktum är att du kan använda swing trading som ett komplement till ditt fulltidsarbete. Det innebär att du inte behöver uppleva den stress som många traders lever med för att tjäna pengar varje månad. Eftersom du har din lön, vet du att du kommer att överleva oavsett hur tradingen går.

4. Du Behöver Inget Stort Startkapital

Du kan börja lära dig swing trading med bara några tusenlappar. Det enda som behövs för att komma igång är en dator samt tradingmjukvara. Dessa mjukvaror finns tillgängliga gratis i stor utsträckning.

Swing Tradingens Nackdelar

Vi har nu tittat på de främsta fördelarna med swing trading. Tyvärr finns det även några nackdelar som måste belysas. Det är dock värt att tillägga att dessa, i vår mening, är av mindre vikt.

1. Svårt Att Förstå Direkt

Även om swing trading är en av de bästa och enklaste metoderna för nybörjare kan de för vissa vara svårt inledningsvis. Det kan vara mycket information på en gång. Med det sagt, detta är inte unikt för swing trading. I princip är det motsatta sant, konkurrerande strategier är svårare att förstå.

2. Du Riskerar Att Förlora Pengar

Precis som med alla trading strategier löper du risk att förlora pengar när du testar swing trading. Med en bra strategi som du har testat ökar sannolikheten att lyckas signifikant. Dessvärre finns det inga vattentäta strategier.
De flesta som förlora pengar när de prövar swing trading gör det på grund av att de satsar för mycket pengar. Alternativt kan det hända att strategin i sig inte är vinstgivande eller att du överger strategin.

3. Bristande Diversifiering

Det kan vara svårt att uppnå önskvärd diversifiering med swing trading. Exempelvis tenderar aktier att vara starkt korrelerade. Det innebär att om en aktie förlorar i värde, tenderar de flesta aktierna att sjunka. Så, om en krasch inträffar i marknaden kan det stå swing tradern dyrt.
I den avsikten är swing trading inte lika sofistikerad som algoritmetisk handel med terminskontrakt. Terminskontrakt erbjuder en bredare variation av marknader som är inte är korrelerade, alternativt negativt korrelerade. Således lämpar de sig bättre för diversifiering. Om du tycker att algoritmetisk trading låter spännande kan du läsa mer här.

Plattformar för Swing Trading

För att påbörja din nya karriär som swing trader måste du först välja ut en plattform där du kan genomföra dina affärer. Dålig koll på vilka sajter för swingtrading det finns? I den här artikeln tipsar vi om olika plattformar specifikt lämpliga för swingtrading.

Vilken Strategi ska du Börja med?

Som vi tidigare nämnt är regressionsstrategier de enklaste att utveckla. Därför rekommenderar vi att du börjar med dem när du ska handla aktier på detta sätt. Därefter, när din strategi är lönsam, kan du addera andra strategier för att diversifiera din portfölj.

Välj Rätt Aktier För Swing Trading

Val av instrument är förstås centralt vid av strategi och eliminering av höga kostnader. I den här artikeln samt denna så går vi djupare in på hur du kan hitta rätt aktier för din trading.

Tradingpsykologi – Ta kontroll över känslorna

Något som ofta faller i glömska är de många psykologiska aspekterna som trading innebär. Icke desto mindre är tradingpsykologi dock en viktig variabel att ta hänsyn till, varför vi ägnat det en helt egen artikel. Du hittar den här.

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Tradingsignaler sedan 2013 | Vi vågar visa våra resultat!

Tradingsignaler sedan 2013 | Vi vågar visa våra resultat!

Swingtrading när den är som bäst – TELE2 11,5% på 2 dagar!!!

Swingtrading när den är som bäst – TELE2 11,5% på 2 dagar!!!