Samuelssons Rapport Swingtrading – Översikt

Samuelssons Rapports Swingtrading har som huvudfokus alltid resultatet. Vi vågar även till skillnad mot dom flesta andra tjänster visa våra resultat. Dom flesta i branschen bortförklarar gärna denna viktiga detalj.

***Vi handlar nu med 2 stycken olika swingtradingstrategier på Samuelssons Rapport. En av dessa har bestämd storlek på trade. (25% av kapital varje gång)

***Amerikanskt autotradingföretag skyltar med swingtradingstrategi från Samuelssons Rapport

***Nu även med Shortsignaler (Blankning)  –  En fördel och ett komplement om vi hamnar i en nedåtgående marknad.

mekanisk tradingSkulle du vilja kunna scanna igenom alla aktier på Stockholmsbörsen samt USA-börsen och vaska fram de aktier som har störst sannolikhet att gå upp inom de närmaste dagarna? Det är precis det jag gör varje dag innan börsen öppnar.

Jag letar dagligen efter de guldkorn som har bättre odds än övriga aktier för att gå upp. Om du inte själv har möjlighet att göra detta så kan du nu ta del av de aktier jag hittar genom att bli medlem. Är du nyfiken på hur det har gått?

Lyckas med signalerna
Det finns givetvis inga garantier men dom flesta som är medlemmar och följer de grundläggande regler som vi har för swingtradinghandeln tjänar pengar. Med en sund storlek på dina trades (och ett lågt courtage) så är det svårt att undvika detta. De som misslyckas tillhör oftast någon av dessa 4 grupper:

  • Man tar för stora trades i förhållande till sitt konto och förlorar alldeles för mycket dom gånger man tar en förlust.
  • Man har för högt courtage.
  • Man följer inte signalerna.
  • Man tar inte alla trades.

Jag rekommenderar alla nya medlemmar att inte handla med riktiga pengar. Börja med att simulera handeln. När du känner att det går bra och du själv har kontroll över din handel och dina beslut så kan det vara dags att handla med riktiga pengar.

Min Swingtrading bygger på positionstagning med tidsperspektiv på allt från ett par dagar till ett par veckor. Tjänsten utgår ifrån unika historiska mönster och algoritmer och bygger på statistiska samband som visat sig fungera under långa perioder.

EXEMPEL PÅ SWINGTRADE 1 (Betsson)

EXEMPEL PÅ SWINGTRADE (Hexpol)

EXEMPEL PÅ SWINGTRADE 3 (Vitrolife)

EXEMPEL PÅ SWINGTRADE 4 (Whirlpool)

Nedan hittar du mer detaljerad information om swingtradingen på Samuelssons Rapport

Signalerna som jag publicerar på bloggen är signaler som man själv väljer om man vill ta. Jag rekommenderar ingen positionsstorlek eller liknande beroende på att alla investerares ekonomiska situation och riskprofil är helt olika. Det är dessutom inte lagligt i Sverige att göra detta. Köpsignalerna kommer från kvantitativa strategier (ca 10-15st) där jag varje dag går igenom de signaler som jag anser bäst lämpade för trading just den dagen. Signalerna är inget tradingsystem i sig själv utan bör endast ses som ett förslag på tradingideer där det finns en hög sannolikhet att aktien kommer gå upp inom kort.

Vi kan även i vissa fall blanka aktier och ETF’er om det är en fördelaktig setup med bra odds som dyker upp. Du kan läsa mer om det här.

Normallängd för en trade är ca 2-10 dagar. Köp och säljsignaler kommer alltid att ske på nästföljande dags kurser. Det finns undantag men då mailar jag ut instruktioner till alla medlemmar. Jag kommer inte gå in på hur jag får fram mina signaler av ganska så uppenbara skäl. Det är mina yrkeshemligheter och det ligger många års arbete bakom mycket av dessa ideer. Det är väldigt hög träffsäkerhet på signalerna, ett snitt på mellan 70-90% brukar var vanligt samt en profitfactor på över 2,5-3, vilket är högt.  (Profit Factor är summan av vinsterna dividerat med summan av förlusterna)

Givetvis är det inte bara köpsignalen som är viktig för att tjäna pengar utan det finns en hel del annat att tänka på också såsom storlek på din position i förhållande till din kapital samt psykologi mm mm. Det kommer dessutom vara svårt att ta alla trades och det är inte heller meningen. Tradingidéerna bör användas som komplement till egen research och analys. Det kommer inte finnas signaler till strategierna varje dag utan jag kommer endast att ha med  någonting när det uppfyller mina kriterier för en trade.

Signalerna som genereras varje dag finns att läsa på webbsidan samt att dom mailas (email) ut varje dag. För närvarande så använder jag Stockholmsbörsen och den amerikanska börsen för att finna swingtrades. Jag har på daytradingsenare tid inkluderat amerikanska aktier av den anledningen att det fanns långa perioder då Stockholmsbörsen inte gav några signaler.

Observera att detta inte är ett komplett tradingsystem utan mer tips på bra swingtrades med höga odds och stor sannolikhet för vinst. Sedan är det inte alltid heller möjligt att ta alla trades som redovisas en dag.

Den information och de analyser som ni finner på denna webbplats tillhandahålls endast i informationssyfte. Ingenting häri skall tolkas som personlig investeringsrådgivning. Under inga omständigheter skall denna information ses som en rekommendation att köpa, sälja eller behålla något värdepapper. Jag kan heller inte garantera att något av den information som du hittar på denna webbplats är korrekt, och att något skrivet här bör eller kan bli föremål för oberoende kontroll. Du, och du ensam, är ansvarig för eventuella investeringsbeslut du gör. De idéer och strategier som finns på webbplatsen ska aldrig användas utan att du först bedömer din egen personliga och ekonomiska situation, eller att du rådfrågar en professionell finansiell rådgivare. Mina tankar och åsikter kommer också att ändras från tid till annan allteftersom som jag lär och samlar på mig mer kunskap.