Swingtrading – Översikt

Välj bland våra 3 olika swingtradingstrategier

Swingtrading Svenska aktier
Swingtrading USA aktier
Swingtrading Coll2 – En chans att autotrejda unik swingtradingstrategi (så här säger andra)

Om du är nyfiken på att testa någon strategi (svenska eller USA)  så kan du nu göra det för endast 99 kronor i 14 dagar.


Amerikanskt autotradingföretag skyltar med swingtradingstrategi från Samuelssons Rapport

mekanisk tradingSkulle du vilja kunna scanna igenom alla aktier på Stockholmsbörsen samt USA-börsen och vaska fram de aktier som har störst sannolikhet att gå upp inom de närmaste dagarna? Det är precis det jag gör varje dag innan börsen öppnar.

Jag letar dagligen efter de guldkorn som har bättre odds än övriga aktier för att gå upp. Om du inte själv har möjlighet att göra detta så kan du nu ta del av de aktier jag hittar genom att bli medlem. Är du nyfiken på hur det har gått?


Nedan ett exempel på våra nyhetsbrev som skickas ut varje dag,

Lyckas med signalerna
Det finns givetvis inga garantier men dom flesta som är medlemmar och följer de grundläggande regler som vi har för swingtradinghandeln tjänar pengar. Med en sund storlek på dina trades (och ett lågt courtage) så är det svårt att undvika detta. De som misslyckas tillhör oftast någon av dessa 4 grupper:

  • Man tar för stora trades i förhållande till sitt konto och förlorar alldeles för mycket dom gånger man tar en förlust.
  • Man har för högt courtage.
  • Man följer inte signalerna.
  • Man tar inte alla trades.

Jag rekommenderar alla nya medlemmar att inte handla med riktiga pengar. Börja med att simulera handeln. När du känner att det går bra och du själv har kontroll över din handel och dina beslut så kan det vara dags att handla med riktiga pengar.

Min Swingtrading bygger på positionstagning med tidsperspektiv på allt från ett par dagar till ett par veckor. Tjänsten utgår ifrån unika historiska mönster och algoritmer och bygger på statistiska samband som visat sig fungera under långa perioder.

EXEMPEL PÅ SWINGTRADE 1 (Betsson)

EXEMPEL PÅ SWINGTRADE (Hexpol)

EXEMPEL PÅ SWINGTRADE 3 (Vitrolife)

EXEMPEL PÅ SWINGTRADE 4 (Whirlpool)

Mer  information om swingtrading på Samuelssons Rapport

Signalerna som jag publicerar på bloggen är signaler som har mycket bra odds för att bli en en bra och lönsam trade. Det betyder inte att det blir en vinst alltid utan istället att det finns en stor sannolikhet att det blir så.  Jag rekommenderar ingen positionsstorlek eller liknande beroende på att alla investerares ekonomiska situation och riskprofil är helt olika. Det är dessutom inte lagligt i Sverige att göra detta. Köpsignalerna kommer från kvantitativa strategier (ca 3-5 st) där jag varje dag går igenom de signaler som jag anser bäst lämpade för trading just den eller nästa dag. Strategierna bör ses som tradingideer där det finns en hög sannolikhet att aktien kommer gå upp inom kort och inget annat.

Vi kan även i vissa fall blanka aktier och ETF’er om det är en fördelaktig setup med bra odds som dyker upp.

Normallängd för en trade är ca 2-7 dagar.  Jag kommer inte gå in på hur jag får fram mina signaler av ganska så uppenbara skäl. Det är mina yrkeshemligheter och det ligger många års arbete bakom mycket av dessa ideer. Det är väldigt hög träffsäkerhet på signalerna, ett snitt på mellan 70-90% brukar var vanligt samt en profitfactor på över 2,5-3, vilket är högt.  (Profit Factor är summan av vinsterna dividerat med summan av förlusterna)

Givetvis är det inte bara köpsignalen som är viktig för att tjäna pengar utan det finns en hel del annat att tänka på också såsom storlek på din position i förhållande till din kapital samt psykologi mm mm. Tradingidéerna bör användas som komplement till egen research och analys. Det kommer inte finnas signaler till strategierna varje dag utan jag kommer endast att ha med  någonting när det uppfyller mina kriterier för en trade.

Signalerna som genereras varje dag finns att läsa på webbsidan samt att dom mailas ut varje dag (email).

Har du frågor så tveka inte att höra av dig.


Den information och de analyser som ni finner på denna webbplats tillhandahålls endast i informationssyfte. Ingenting häri skall tolkas som personlig investeringsrådgivning. Under inga omständigheter skall denna information ses som en rekommendation att köpa, sälja eller behålla något värdepapper. Jag kan heller inte garantera att något av den information som du hittar på denna webbplats är korrekt, och att något skrivet här bör eller kan bli föremål för oberoende kontroll. Du, och du ensam, är alltid ansvarig för eventuella investeringsbeslut du gör. De idéer och strategier som finns på webbplatsen ska aldrig användas utan att du först bedömer din egen personliga och ekonomiska situation, eller att du rådfrågar en professionell finansiell rådgivare. Mina tankar och åsikter kommer också att ändras från tid till annan allteftersom som jag lär och samlar på mig mer kunskap.


Samuelssons Rapport står inte under Finansinspektionens tillsyn. Medlemskapen och tjänsterna ska inte betraktas som en personlig rekommendation. All användning av tjänsten sker på egen risk. Beslutsunderlag och annan information tillhandahålls utan garantier avseende säkerhet, risknivå eller korrekthet. Du uppmärksammas härmed på att all investering i aktie- och kapitalmarknaden innebär ett risktagande. Värde och avkastning kan såväl öka som minska och du kan förlora det investerade kapitalet. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida resultat. För ytterligare information se friskrivning samt prenumerationsvillkor.