April 4

Bli En Vinnare På Börsen – Undvik Dessa 3 Misstagen För Att Blienvinnare

Last Updated on 12 April, 2024 by Håkan Samuelsson

Bli en vinnare på börsen

Det kanske bästa med börsen är att över lång tid så har börsen alltid gått upp och kommer med stor sannolikhet även fortsätta göra så. Om du vill bygga en förmögenhet och bli en vinnare på börsen så är aktier fortfarande vägen att ta även om det kan gå upp och ner på vägen dit.

Bygga en förmögenhet

Det kanske viktigaste om du vill bygga upp en förmögenhet över tid är att undvika att göra kostsamma misstag.
Här nedan kan du läsa om 3 stycken som är bland dom mest kostsamma och vanliga.

  • Handla inte aktier eller fonder aktivt. Att göra så är ett stort misstag. Nyckeln till framgång här är att köpa ett bra företag eller fond och sedan äga det under en lång tid. Lägg din tid på att finna ett bra företag och inte på att handla aktien aktivt.
  • Försök inte att tajma börsen rörelser. Tror man att man kan köpa lågt och sälja högt när börsen kortsiktigt fluktuerar upp och ner så gör man ett stort misstag. Det finns mycket få exempel på att någon varit framgångsrik på detta. Undvik detta och lägg istället din tid på att finna bra företag.
  • Betala inte för mycket i avgifter och kostnader. Det finns ingen anledning att betala en dyr förvaltningsavgifter för att exv. investera i en fond när indexfonder som efterliknar  index som OMX och SP500 aktieindex finns tillgängliga. Detsamma gäller höga courtage och depåavgifter. Nöj dig bara med de allra lägsta avgifterna i samband med dina investeringar i aktier eller fonder. Allt annat är ett stort misstag som blir allt dyrare för varje år som går.

Att bygga en förmögenhet och bli en vinnare på aktier behöver inte vara svårt. Undvik bara de största misstagen sparare gör samt var långsiktig och investera i kvalitet. Din tid bör läggas på det senare, att hitta bra företag och fonder som du kan vara långsiktig i. Om ditt huvudfokus stannar där så kommer du med stor säkerhet lägga en majoritet av mindre upplysta sparare bakom dig.

Missa inte våra aktieportföljer med resultat sedan 2008

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Diversifiera din aktieportfölj – 6 tips som sänker risken

Diversifiera din aktieportfölj – 6 tips som sänker risken

Likaviktad eller värdeviktad aktieportfölj? – Vad är bäst?

Likaviktad eller värdeviktad aktieportfölj? – Vad är bäst?