April 4

Jag är 15 år och vill börja med trading. Har du några råd?

Last Updated on 12 April, 2024 by Håkan Samuelsson

FRÅGA:
Hej!
Jag är intresserad på att börja med trading men vet inte vilken typ av trading som passar mig. Jag går i skolan på dagarna och är ganska ung (15 år). Det var min mamma som tipsade mig om trading då jag vill tjäna lite extra pengar till framtiden o.s.v. Så min fråga är om jag är för ung eller om jag kan börja med detta och isåfall vilken typ av trading skulle passa mig.
 
SVAR:
Tack för ditt mail.
Trading är svårt och jag skulle avråda dig att börja med det i din ålder. Det du kan göra om du trots detta vill lära dig trading är att läsa på så mycket du kan på nätet och i böcker. Sedan finns det alltid möjligt att handla utan riktiga pengar, man simulerar eller papperstrejdar istället. Det är en bra början. Bra att veta är att 95% eller mer som sysslar med trading förlorar pengar så var försiktig. Till en början skulle jag foksuera på swingtrading. Kan du behärska det under en längre tid så kan du vara redo för lite snabbare trading. Men som sagt, i din ålder skulle jag inte rekommendera det.
Jag är ledsen för ett så “tråkigt” svar…
mvh Samuelssons Rapport

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Swingtradingsignaler – Vanliga frågor

Swingtradingsignaler – Vanliga frågor

Skall man omfördela och vikta aktieportföljen så att man får lika delar på varje aktie? (Läsarfråga)

Skall man omfördela och vikta aktieportföljen så att man får lika delar på varje aktie? (Läsarfråga)