July 26

Vilken typ av trading är lämplig om man jobbar heltid?

Last Updated on 11 April, 2023 by Håkan Samuelsson

Jag fick följande fråga av en läsare häromdagen.

Jag har en fråga kring trading, jag jobbar heltid, vad är det för typ av trading som är lämplig att tillämpa om man vill att trading ska kunna göras samtidigt som jag jobbar? Jag vill lära mig allt som har med börsen att göra inom trading.

MITT SVAR:
Algotrading är ett alternativ som jag själv håller på med och gillar. Det automatiserar det mesta och gör att du kan fokusera på det viktigaste vilket är utveckling av strategier. Steget dit är stort och bör delas upp i mindre steg. Ett bra steg på vägen är swingtrading. Med Swingtrading kan du ha ett vanligt jobb och ändå hålla på med trading. Det finns en del begränsningar med Swingtrading men det är ett perfekt insteg i kvantitativ trading och mekanisk trading. Om du fråga mig så skulle jag hävda att det är det enda som fungerar idag. 100% av all min värdepappershandel, oavsett om det är trading eller aktieportföljer baseras på kvantitativa analyser. Min trading baseras på 100% kvantitativ trading.

Hoppas svaret hjälper dig framåt. Återkom gärna annars.
mvh Håkan

Related Posts

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen med Live Resultat) – 9 SEK

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer (Resultat från 2008)

FAQ – Vanliga Frågor (Trader)

FAQ – Vanliga Frågor (Trader)

Hur mycket måste man kunna koda innan man går din algotradingkurs?

Hur mycket måste man kunna koda innan man går din algotradingkurs?