0
was successfully added to your cart.

Varukorg

En shortsqueeze kan vara underbar att åka med på

Shortsqueeze

En short squeeze är när ett värdepapper såsom en aktie eller valuta är hårt blankat  och det plötsligt drabbas av många köpare och efterföljande kursrusning. På grund av kursrusningen måste blankare köpa tillbaka det blankade instrumentet vilket i sin tur ökar kursrusningen ytterligare.

Ny dag och shortsqueeze

Idag finns inte mycket att rapportera om tycker jag. Läste min vanliga nyhetsskörd men kände att det mesta var ganska intetsägande och gav mig inte det där vanliga ”det här vill jag läsa mer om” känslan. Ännu mindre att jag ville publicera det till mina högt aktade läsare.

Börsen står och väger just nu. Många mer orutinerade traders och investerare står och håller säljknappen halvt intryckt eller har redan sålt. Många är livrädda för en större nedgång. Som daytrader så är detta situationer som normalt är mycket lukrativa. Rädslor på börsen är lätta att utläsa och reagera på, allting blir extremt åt ena eller andra hållet. Den första halvtimmen gjorde exv. min dag. Ett rejält ras i SP och sedan en klättring sakta uppåt. Det är en härlig känsla att se alla som shortat (blankat) tvingas till reträtt och köpa tillbaka sina aktier och därmed forcera upp börsen ännu mer. Att vara på rätt sida om en shortsqueeze kan vara mycket lukrativt.

Som sagt inte mycket att rapportera om idag förutom ovan shortsqueeze och jag kommer stänga ner mina skärmar tidigt.

För Er som undrar så har jag ännu inte fått ordning på mina feeds så en del av mina inlägg kommer vara borta ett tag till. Jag är lite orolig för att aktivera dom igen eftersom dom skapade en hel del problem för mig sist. Jag skall gräva lite djupare i det till helgen och hoppas jag får ordning på det.

Här hittar du en ordlista inom både ekonomi,trading och finans i Sverige. En ekonomisk ordlista med alla de viktigaste begreppen.

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com