April 4

15 swingtrading strategier som fungerar – Tradingstrategier för 2024

Last Updated on 12 April, 2024 by Håkan Samuelsson

Vilka är de bästa swingtrading strategierna?

Ja, jag vet inte om dessa är de bästa men jag tänkte att jag kunde lista några swingtrading strategier som är väldigt bra och som fortfarande fungerar och som gjort det under en längre tid. Jag har sökt på internet och försökt att hitta och letat upp de som såg mest lovande ut. Efter det så har jag testat dom olika tradingstrategierna i Multicharts och Tradestation för att kunna försöka avgöra vilka som är bäst. Jag har då tittat på drawdown, profit factor, average % winners och hur jämn avkastningen varit månad till månad. En hel del att göra men samtidigt kul!

Trading Signaler på Samuelssons Rapport

img 60ca4e613de98 Samuelssons Rapport

Av de jag testat så kommer här de 15 som jag valde ut.

 1. Capture The Big Moves!
 2. RSI strategi för trading i aktier – indikator | (2020 uppdatering)
 3. Connors 2-Period RSI Update
 4. Using Fear to Time the Market
 5. Double seven – hur jag använder strategin 2019
 6. A Simple Pullback Strategy – Full Test Results And Rules
 7. A quantitative system for mean‐reversion
 8. Köp dippar framgångsrikt med XACT Bull eller OMX30
 9. PIRDPO
 10. Simple Ideas for a Mean Reversion Strategy
 11. VXX & XIV Strategies
 12. Two Buy Signals From A Strategy With 83% Winners
 13. The Improved R2 Strategy: 84% Correct with Just 6 Rules
 14. A Simple Rotational System Among Low Beta Stocks
 15. Some Simple Shorting Systems For Downtrends

Som medlem på Samuelssons Rapport så har man tillgång till bland annat följande swingtradingstrategier. Jag försöker publicera en ny strategi eller edge så ofta jag kan. Jag har gjort det ganska många år nu och det börjar bli en ganska lång lista med edger med både långa och korta strategier. Sedan starten av Robust Trader så har edge- och strategiskapandet övergått dit. Du kan läsa mer om våra edger där via följande länk.

 

img 60119e8ec2a8c Samuelssons Rapport

 

 

Vad är swingtrading?

Swingtrading är ett av de mest populära sätt att handla aktivt inom trading på börsen överhuvudtaget. Det är en metod som syftar till att man gör snabba aktieköp. Det vanligaste är att investeringen på det här sättet sker mellan några dagar till ett par veckors tid. För att veta när det är ett bra tillfälle att köpa och sälja kan man bland annat använda sig av olika analysmetoder där man kollar på saker som trender, rapporter, teknisk analys, stop loss, hur mycket man kan förlora på en trade och unika historiska mönster och algoritmer.

Fördelen med swing trading som jag ser det är att man har möjlighet att behålla sitt vanliga jobb och handla vid sidan av. Att ha det som en hobby. Du kan då sakta men säkert bygga upp ditt tradingkapital och behöver inte sitta framför en tradingskärm hela dagarna. Det är perfekt om man är nybörjare med andra ord. Med vissa typer av tradingstrategier kan du klara dig med 15-20 minuter arbetstid framför skärmen per dag.

Läs gärna också: Stoploss och Swingtrading och Mean Reversion

Att börja med swingtrading

Swingtrading är bra om man vill börja med trading. Det lite enklare än daytrading i och med att man tar längre positioner. Inom daytrading så avslutar du din trade innan dagen är slut. I swingtrading när du handlar så kan du lägga ordrar på kvällen innan nästa dags öppning eller på morgonen innan marknaden öppnar eller kanske under dagen om du har tid och hellre vill det. Det finns många möjligheter att tjäna lite pengar och vill nyttja ditt kapital.

Visste du att… Jag gjorde en kurs där jag samlat mycket av det jag lärt mig om swingtrading de senaste 20 åren. Du hittar den här.

Man kan alltså välja när man vill handla och det är inga problem att lägga ordrar innan börsen öppnar, det är bara att gå in på sin aktiemäklare och lägga ordrarna som du får och vill ha utfört den dagen. På detta sättet är det en bra start om du har ett långsiktig mål att leva på trading. Om du lyckas bemästra swingtrading så kan du sedan gå vidare till mer avancerade former av trading genom exempelvis daytrading eller algo trading också. Det är med andra ord perfekt för en nybörjare.

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Swingtradingsignaler – Vanliga frågor

Swingtradingsignaler – Vanliga frågor

Tradingsignaler sedan 2013 | Vi vågar visa våra resultat!

Tradingsignaler sedan 2013 | Vi vågar visa våra resultat!