”Anser ni att ISK är ett lämpligt konto för swingtrading?””Hej, 
Tack för ditt meddelande. 
Vi råder inte vilken kontotyp man bör välja men jag skickar lite information som förhoppningsvis kan vara till hjälp.
Vilket konto du väljer (för swingtrading) beror på hur du vill skatta för dina affärer. 
ISK kontot är schablonbeskattat. Skatten du betalar baseras alltså inte på den avkastning du faktiskt får, utan på en förväntad genomsnittlig avkastning – schablonintäkt. Schablonskatten för 2018 är på 0,4475 % och baseras på kontots värde och insättningar under året. Eftersom att kontot schablonbeskattas så behöver du inte redogöra för enskilda värdepapperstransaktioner i din deklaration för kontot 

img 60ca4e613de98 Samuelssons Rapport

På aktie och fondkontot skattar du enbart när du realiserar en vinst och betalar då 30% i skatt på den vinst du realiserar. Om du gör aktieaffärer på ett aktie och fondkonto så behöver du ta upp dessa på en K4 i samband med din deklaration. Fondaffärer kommer förtryckta i deklarationen. 
Du kan läsa mer om (ISK) och kontotyperna och skillnaderna mellan dessa på välj rätt konto.
Hör av dig om du får fler frågor!”

Swingtrading och ett heltidsjobb, funkar det?


Swingtrading?

Swingtrading är ett av de mest populära sätt att handla aktivt på börsen överhuvudtaget. Det är en metod som syftar till att man gör snabba aktieköp. Det vanligaste är att investeringen på det här sättet sker mellan några dagar till ett par veckors tid. För att veta när det är ett bra tillfälle att köpa och sälja kan man bland annat använda sig av olika analysmetoder där man kollar på saker som trender, rapporter, teknisk analys och unika historiska mönster och algoritmer. Fördelen med swing trading som jag ser det är att man har möjlighet att behålla sitt vanliga jobb och handla vid sidan av. Att ha det som en hobby. Du kan då sakta men säkert bygga upp ditt tradingkapital och behöver inte sitta framför en tradingskärm hela dagarna. Det är perfekt om man är nybörjare med andra ord. Med vissa typer av trading strategier kan du klara dig med 15-20 minuter arbetstid framför skärmen per dag. Här är en utförlig guide om du vill lära dig mer om swingtrading.