April 4

Vad är realistiska Swingtradingavkastningar? (Hur mycket pengar kan man tjäna som SwingTrader?)

Last Updated on 12 April, 2024 by Håkan Samuelsson

Några av de vanligaste frågorna vi får rörande Swingtrading, rör sig runt hur mycket men kan tjäna på detta. Många gånger handlar frågorna om specifika tidsintervaller som per dag, vecka eller under ett helt år. Så, direkt till den stora frågan. Hur mycket kan man tjäna som en swingtrader?

Du kan tjäna allt mellan 10% upp till 40% per år på Swingtrading, under förutsättning att du har en fungerande tradingstrategi. Hur mycket du i realiteten tjänar på Swingtrading kommer att påverkas och avgöras av en rad olika faktorer som storlek på varje post, att ta vara på tillfällen samt att du verkligen följer reglerna i din tradingstrategi.

img 60ca4e613de98 Samuelssons Rapport

I denna artikel berör vi de olika faktorerna som avgör vilken avkastning du kan förvänta dig från din Swingtrading. Till stor skillnad mot mycket av den information du finner om samma ämne på nätet, kommer denna artikel att baseras på många års erfarenheter inom trading. Inte bara information om vad vi har lyckats med, utan också vad många andra traders har lyckats åstadkomma.

Låt oss gå vidare!

Hur mycket pengar kan du tjäna i Swing Trading?

Hur mycket pengar kan du tjäna i Swing Trading?

Kan du tjäna pengar varje vecka/månad/år?

Det första vi ska beröra är med vilken regelbundenhet du kan förvänta dig att tjäna pengar på de olika marknaderna. Detta är ett område där många människor har orealistiska förväntningar, och som vi anser att du ska ha förståelse för innan du börjar din karriär som swingtrader.

Missa inte vår artikel om: Hur man använder RSI i Swingtrading

Du kan inte tjäna pengar varje dag, vecka eller månad

Det första som du måste förstå gällande trading, är att de pengar du tjänar inte kommer i jämna tårtbitar varje dag. Istället kommer du att uppleva långa perioder då du inte tjänar några pengar alls, och finner dig själv med att satsa på enbart förlorande poster.

Detta är den hårda verkligheten inom trading som de flesta tradingmäklare aldrig kommer att tala om för dig. Istället fortsätter de att förvirra sina klienter genom att ljuga om hur du konstant kan tjäna pengar varje dag eller vecka.

Detta är inte sant gällande något förekommande tradingsystem, även om vissa historiska simuleringar skapas för att du ska tro det. De olika marknaderna lever i en ständig förändring. Även om du har funnit en rad regler som skapat en fungerande tradingstrategi tidigare, kommer det positiva resultatet av denna strategi att minska med tiden. Faktum är att du slutligen förlorar på den. Detta är en ofrånkomlig del av trading som du måste lära dig att acceptera.

Swingtrading signaler

Över 8 års liveresultat! Enkelt att följa med tydliga instruktioner via email. Vi visar alltid våra egna resultat. Klicka här för att lösa mera!

Testa Swingtrading signaler i en månad för bara 9 kronor!

Swingtrading kurs

Vår kurs inkluderar fyra tradingstrategier som vi själva använder! Du kan få en snabbare start på din trading.

Läs mera om vår Swingtrading kurs här.

Kan du tjäna pengar på Swingtrading varje månad?

Samtidigt som det är extremt svårt att fortsätta att konstant tjäna pengar på Swingtrading varje månad, är det dock möjligt att öka sitt investeringskapital var tredje månad. Dock finns det inte många traders som verkligen lyckas med så bra resultat. Problemet ligger i att du oftast ser att stora delar av den totala avkastningen per år, tjänas in under relativt kort period. Med anledning av det, kan det vara så att du får lära dig att leva med ganska långa perioder av förluster innan saker börjar gå din väg.

Vi skulle säga att ett acceptabelt förhållningssätt, är att sätta som mål att tjäna pengar per år. I realiteten kommer det betyda att du gör mycket bättre ifrån dig än majoriteten av alla aktivt förvaltade fonder. Efter allt, låter ju inte det så illa.

Hur mycket pengar är det realistiskt att tro du kan tjäna som swingtrader?

Efter att vi nu har fastställt att Swingtrading behöver ses över långa perioder för att kunna tjäna pengar hela tiden, kommer den inledande stora frågan. Hur mycket kan du tjäna som swingtrader?

Nu är detta en stor fråga där svaret beror på så många olika faktorer, att det inte ens går att ge ett rakt svar på. Här måste detta ses över ett mycket brett spektrum. I vilket fall, måste vi väl ge ett svar som ligger inom ramarna för någon form av realistiska förväntningar. I det fallet är det realistiskt att förvänta sig allt från 10% upp till 40% i generell årlig avkastning från Swingtrading. Detta underförutsättning att du utför din trading med en sund risknivå. Den avkastning du får från år till år kommer att variera kraftigt. Vissa år kommer att vara fantastiska och exceptionella, medan andra bara ger dig minimal avkastning. Detta är anledningen till att du aldrig kan trycka för många gånger på att Swingtrading är något du alltid ska se på lång sikt.

Även om en genomsnittlig avkastning på 25% kan se ut att vara medioker, betyder detta att du faktiskt dubblar ditt kapital vart femte år beroende på din skattesituation. Det är mer än det dubbla när du jämför med ett genomsnittligt resultat för en indexfond, och kommer att ha en mycket positiv påverkan rörande din finansiella situation på lång sikt.

När detta nu är ute i ljuset, ska vi gå vidare och se på vad det är du ska tänka på. Nämligen de faktorer som påverkar hur mycket du verkligen kan tjäna.

Vad påverkar hur mycket pengar du kan tjäna i Swing Trading?

Faktorer som påverkar hur mycket pengar du kan tjäna

Faktorer som påverkar hur mycket pengar du kan tjäna

Enligt oss, består de faktorer som avgör hur mycket du kan tjäna på Swingtrading av fyra heta och kokande punkter:

1. Tillfällen/Möjligheter

De tillfällen du ges eller de affärer som du ingår, har en stor påverkan över hur mycket pengar du slutligen tjänar. Enkelt förklarat, vill du att ditt kapital ska arbeta för dig genom att ingå och avsluta affärer. Detta istället för att det ligger i en inaktiv hög. Det antalet affärer som du ingår, beror mycket på vilken typ av aktier du litar på i din trading. Som ett exempel, om du enbart begränsar dig till trading med de största aktierna, har du cirka 100 olika att välja mellan. Om du istället bestämmer dig för att göra affärer i Russel 2000 index, för att bara ta ett exempel, kommer du att kunna ingå många fler affärer.

Något annat positivt som automatiskt blir en fördel genom att göra affärer i ett index med många aktier, är att du kan satsa mindre pengar per post vid varje affär. Det hjälper dig att sprida dina risker och gör din portföljs resultat mycket mjukare och mera stabilt.

Vi har lärt oss att det är en stor fördel att alltid handla 5-6 olika aktier/poster samtidigt. Detta för att minimera risken för förluster och öka möjligheterna till god avkastning.

2. Riskhantering – Din risknivå

Din risknivå du utsätter dig för, baseras på det belopp du satsar på varje affär och kommer att kraftigt påverka ditt slutliga resultat. Som exempel, om du har ett begränsat antal affärer och riskerar 2% per post istället för 1%. Då kommer du att ges möjligheten till dubbel avkastning, medan du fortfarande har placerat dig inom ramen för det vi kallas en acceptabel risknivå.

3. Antalet strategier du använder och deras hållbarhet

För att fortsätta från föregående tema, kommer det antal strategier du väljer att aktivera i din trading och deras hållbarhet att vara avgörande för hur mycket du tjänar. När den heta potatisen ska skalas, kommer det ned till dessa två punkter:

  1. Hållbara strategier kommer troligen fortsätta fungera bra även vid verklig trading. Med det sagt ger en hållbar strategi mer i vinst.
  2. Genom att använda dig av flera strategier på samma gång, får du flera möjligheter att låta ditt kapital arbeta under längre perioder. Om dina strategier är baserade på logisk motsats såsom genomsnittlig reversering och följer trender, så är detta ett plus.

4. Din förmåga att följa dina strategier

Regler för en bra tradingstrategi och för kapitalhantering, ger dig inte mycket tillbaka om du inte kan hålla dig till dessa. Många traders kan helt enkelt inte klara den stora psykologiska pressen som trading medför, vilket leder till att de avviker från de uppsatta reglerna i en tradingstrategi.

Med anledning av det är det nödvändigt att du finner ett sätt att kontrollera din nervositet när stressen knackar på dörren. Detta för att inte åsamka onödig skada på ditt tradingkonto. Vi rekommenderar att du ser över vikten av att föra en handelsdagbok, som är ett bra sätt att hålla koll och bli en bättre trader, samt även läser vår Swingtrading guide.

Slutord – Hur mycket kan man tjäna som swingtrader?

Många människor lever i tron om att det finns mäjligheter att få en avkastning på flera hundra procent per år genom trading. Tyvärr, är detta inte alls möjligt utan att du tar för stora risker, vilket alltid leder till allt från förluster till att du går bankrutt.

Dock, är den avkastning du kan få som swingtrader definitivt tillräcklig för att detta ska vara värt den tid och det arbete du lägger ned. Speciellt då du ser till att Swingtrading är en form av trading som inte alls tar mycket tid i anspråk.

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Swingtradingsignaler – Vanliga frågor

Swingtradingsignaler – Vanliga frågor

Tradingsignaler sedan 2013 | Vi vågar visa våra resultat!

Tradingsignaler sedan 2013 | Vi vågar visa våra resultat!