April 4

Teknisk Analys Bok | De 3 bästa böckerna någonsin – Alla Kategorier

Last Updated on 12 April, 2024 by Håkan Samuelsson

3 bästa böckerna någonsin inom teknisk analys!!!

Sysslar du med trading eller kanske du vill lära dig att komma igång med trading? Ja, då behöver du en teknisk analys bok. Teknisk analys är ett område som är bra att lära sig i så fall. Om du har hållit på ett tag så kanske du redan börjat att tömma olika källor på kunskap inom teknisk analys. Kanske du också testat det i praktiken? Problemet med teknisk analys är att det finns en hel del som inte fungerar. Personligen så har jag lärt mig den hårda vägen. Både på det så kallade “marknads universitetet” där jag förlorat mycket pengar för att jag trott att viss teknisk analys fungerat bättre än det faktiskt gjort och det kanske viktigaste sättet där jag backtestat det mesta mellan himmel och jord.

Jag är manisk med att testa allting. Läser jag om någon ny idé eller strategi i en tradingbok, på nätet, på twitter, i ett tradingforum eller att jag pratar med någon så testar jag det historiskt i mina programvaror med en gång. Fördelen med detta är att jag ganska snabbt får reda på vad det är som fungerar och inte fungerar. Här kommer en “spoiler alert”. Tyvärr så är det så att det mesta inte fungerar av allt vi läser på nätet eller i böcker. Jag brukar dock uppmuntra alla mina elever och medlemmar att testa teorier och idéer själva och komma fram till sina egna slutsatser.

Missa inte heller vår utbildning inom teknisk analys.

Det är naturligtvis inte alla som har möjlighet att sitta och testa saker hela dagarna som jag kan göra som jobbar med det dagligen. Det finns en del teknisk analys som faktiskt fungerar och som fungerat under lång tid. En av de bästa källorna som jag har funnit är några klassiska trading böcker. Jag har genom åren köpt hundratals tradingböcker och 95% av dom har varit skräp och mer eller mindre värdelösa. Inom Teknisk analys så har några stuckit ut. Här är 3 av de absolut bästa. Dom har en hög prislapp men är du sugen på att ha en riktig klassisk “trading bibel” bredvid dig när du handlar på börsen så har du här svaret.

Mina böcker står bokstavligen 1 meter från mig just nu och är inom räckvidd för mig när jag behöver leta upp något under min tradingdag. För en tradingnörd som mig själv så är det ovärderligt. Är dom nödvändiga för att lyckas med trading? Nej, självklart inte. Men för dig som gillar “old school” informationsbiblar så kan det vara ett trevligt sällskap vid tradingdatorn.

Här är de 3 bästa böckerna om Teknisk Analys Alla Kategorier!

 

Technical Analysis – Författare: Jack D. Schwager – ADLIBRIS

Technical Analysis – Författare: Jack D. Schwager – BOKUS

Technical Analysis


Technical Analysis of the Financial Markets – Författare: John J. Murphy – ADLIBRIS

Technical Analysis of the Financial Markets – Författare: John J. Murphy – BOKUS

 

Technical Analysis of the Financial Markets


Encyclopedia of Chart PatternsFörfattare: Thomas N. Bulkowski – ADLIBRIS

Encyclopedia of Chart PatternsFörfattare: Thomas N. Bulkowski – BOKUS

Encyclopedia of Chart Patterns

 

Läs gärna också: Volym i teknisk analys – Hur man använder det inom TA och trading?

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Teknisk Analys Utbildning: Att förstå marknadens styrka och svaghet

Teknisk Analys Utbildning: Att förstå marknadens styrka och svaghet

Teknisk analys för nybörjare 2024 – Enkel Aktieanalys och TA Utbildning (Sverige)

Teknisk analys för nybörjare 2024 – Enkel Aktieanalys och TA Utbildning (Sverige)