April 4

Hitta en tradingstrategi som handlar oftare | Hur vet du att din nästa trade fungerar?

Last Updated on 12 April, 2024 by Håkan Samuelsson

Jag fick en bra fråga som handlar om trading och strategier idag. Detta är frågor som jag får ofta och jag tänkte att jag kan försöka svara på dem i ett blogginlägg istället.
FRÅGA:

Hej igen,

När vet man att man skall sälja? I excellistan och även i programmet uppträder ju SÄLJ, när kursen skrivits in och då skulle man behövt gå ur dagen efter och missat några % till.. kanske open var högre exempelvis den efterföljande dagen. Vet man det innan ”callen” 17:24??

Bra med koden, även om jag lyckades få till strategin i kursen igår också. Men som kod tror jag att det är lättare att screena också.

Nästan så man skulle vilja ha en som säger till vad som är på ”G” iom att dessa strategier inte handlar varje dag.

SVAR: 

Hej,
Tack för ditt mail! Kul att se att det går så bra för dig med kursen.
Antingen så kan du kolla kursen en halvtimma innan börsen stänger och då uppdatera . Sedan köper du precis innan stängningen eller så kan du köpa och sälja dagen efter. I just denna strategin så skiljer sig inte avkastningen speciellt mycket.
 
Anledningen till att strategierna “inte handlar varje dag.” är inte för att jag gillar strategier som trejdar mer sällan. Anledningen till att jag valt just dessa tradingstrategier är för att det är det som fungerar. Strategier som handlar oftare fungerar helt enkelt sämre rent generellt. Robusthet är extremt viktigt och ju kortare tidsfrekvens man har och desto oftare man handlar ju mer randomness smyger det sig in.
Min rekommendation är att du aldrig handlar något som du inte vet statistiken och edgen på. Statistik då som du själv tagit fram och kan titta på. Anledningen till att jag säger detta är för att det mesta som skrivs om på sociala medier, på nätet, i böcker, i scanners och diverse kurser helt enkelt inte fungerar. Anledningen till att jag kan säga detta är för att jag själv provat att backtesta allt mellan himmel jord i över 20 år. Jag skulle vilja säga att 99% av de som man kan läsa om på nätet om trading inte fungerar.
Var med andra ord extremt kritisk innan du börjar att handla något. Fråga dig själv innan du tar en trade varför du gör det. Har jag statistik som stödjer detta köpet?  Om inte så är det bäst att spara dina pengar.
 
Hoppas det hjälper.
mvh Håkan
Här kan du läsa mer om den tradingkursen som diskuteras ovan.

 
 
 
.

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Köp dippar framgångsrikt med XACT Bull eller OMX30

Köp dippar framgångsrikt med XACT Bull eller OMX30

Köp OMX index i stark uppgångsfas – robust avkastning sedan IT kraschen för över 20 år sedan

Köp OMX index i stark uppgångsfas – robust avkastning sedan IT kraschen för över 20 år sedan