April 4

Kan man tjäna 1 procent om dagen med daytrading?

Last Updated on 12 April, 2024 by Håkan Samuelsson

Nej, du kan inte göra 1 procent om dagen vid daytrading, av två anledningar. För det första skulle 1 procent om dagen snabbt bilda enorma vinster som helt enkelt inte är uppnåeliga. För det andra kommer inte dina vinster att fördelas jämnt över alla dagar. Istället kommer du att uppleva både dagar du tjänar pengar och förlorar pengar.

Detta kan kanske vara besvärande om du hade förväntat dig att sådana vinster faktiskt var möjliga.

Men saken är inte så illa som den ser ut. Låt oss upptäcka varför!

img 639af0b2439c8 Samuelssons Rapport

Sanningen bakom att tjäna 1 procent om dagen med daytrading

Innan vi diskuterar ämnet ytterligare, låt oss bara se vad 1 procent per dag skulle betyda i långsiktiga avkastningar.

Om vi ​​lyckas tjäna 1 procent om dagen under en månad skulle vi vara upp 34% för hela månaden, förutsatt att vi återinvesterar vinsterna för varje dag och låter vinsterna föröka sig.

På ett årligt baserat skulle samma avkastningsgrad resultera i en massiv 1100% återgång, förutsatt att marknaden är öppen för cirka 250 dagar.

Det finns ingen möjlighet att en daytraders med någon vettig risktagande kan uppnå avkastningar av dessa slag på ett konsekvent sätt under längre perioder.

Självklart kommer det alltid att finnas undantag. Några få lyckliga individer som tar för mycket risk kommer faktiskt att ha några enorma vinster ett tag. Men om de bara fortsätter tillräckligt länge, kommer det att komma en tid då deras överdrivna risktagande leder till en förlust så stor att de förlorar hela eller större delen av sitt kontosaldo.

Kom ihåg att daytrading är en maraton som du inte kan köra utan ditt kapital. Så du bör alltid sätta kapitalbevarande som den främsta prioriteten!

Hur mycket kan du göra om dagen som daytrader?

Efter att ha fastställt att en procent per dag inte är ett uppnåeligt mål, ville vi röra vid vad som är rimligt att förvänta sig.

Det bästa sättet att närma sig frågan är att titta på vilka vinster marknaden har gett historiskt. Och eftersom de flesta traders, tyvärr, inte kommer att lyckas slå marknaden i långa loppet, kan vi börja med att titta på årliga avkastningar på S&P-500.

hur mycket kan man tjäna på en dag med daytrading?

Som du ser i bilden ovan har det varit några ganska utmärkta år med vinster på över 40%, medan några andra år har presterat mycket sämre med vinster under -40%.

Låt oss nu anta att vi får ett av de bästa prestandaåren, där marknaden gjorde mer än 40%. För enkelhetens skull antar vi att marknaden gjorde 50% på ett år.

Om vi skulle översätta det till månatliga vinster, förutsatt att komponent är i spel, skulle vi behöva cirka 3,5% i månatliga vinster för att få en 50% årlig avkastning.

Och om vi skulle översätta det till dagliga vinster skulle vi behöva göra runt 0,15% per dag, förutsatt att en månad har 22 handelsdagar.

Så, för att uppnå de slags vinster som marknaden bara lyckas uppnå några få gånger varje sekel, skulle vi behöva göra runt 0,15% per dag. Detta gör att tron ​​att vi skulle kunna göra sju gånger det, vilket är cirka 1 procent, mycket orealistiskt.

Kan du förvänta dig att göra 0,15% per dag?

Att uppnå en årlig avkastning på 50% är något som de flesta inte kommer att kunna göra på lång sikt. Självklart kommer var och en att ha sina exceptionella år med hög avkastning, men över flera år är det svårt att uppnå dessa slags avkastningar konsekvent.

Självklart, med rätt typ av trading, som algoritmisk handel, kan avkastningar som dessa uppnås. Men med typisk swingtrading, så länge du inte riskerar för mycket, bör du vara nöjd med att få något mellan 15-30 procent i snitt.

Så låt oss nu anta att du kan göra dessa 0,15% per dag. Betyder det att ditt konto kommer att växa med det beloppet varje dag?

Nej, tyvärr är inte fallet. Avkastningen varierar mycket, och det är först när en period har passerat som du kan börja få en uppfattning om vart din genomsnittliga avkastning slutar. Många gånger är de vinster du gör stora bitar under mycket korta tidsperioder. Det är inte ovanligt att ha de flesta av dina vinster gjorda under så lite som två eller tre månader per år.

Så att göra 0,15% per dag på ett konsekvent sätt är inte något man bör sträva efter. Det är helt enkelt inte möjligt att uppnå.

Så nu när du vet att det är omöjligt att uppnå positiva resultat dagligen, ville vi istället titta närmare på hur man skulle kunna maximera chanserna att göra pengar konsekvent på ett årlig basis. Efter allt, tar de flesta länder ut skatter baserade på årliga inkomster, vilket hjälper till att göra årliga avkastningar som räknas mest.

Hur man maximera sina chanser att avsluta året med en positiv avkastning

Här är några tips som vi hoppas att du ska hitta användbara:

Handla många strategier

Trots vad många nya daytraders tror finns det inget som ett perfekt tradingsystem som aldrig misslyckas. Alla tradingstrategier misslyckas till slut, och därför är det bra om du sprider din risk över flera tradingstrategier.

Dessutom, om du baserar din tradingpå strategier med olika logik, kommer de att ha mindre nedgångar samtidigt. Det här innebär att du får jämnare fördelade avkastningar, och du kan till och med öka poststorleken för att uppnå högre avkastningar.

Om du är intresserad av att ta din daytrading till nästa nivå och handla så många som 100 tradingstrategier samtidigt rekommenderar vi att du tittar närmare på algoritmisk handel. Det är den typen av handel som vi tillbringar mest av vår tid med oss själva och tror att du också borde göra!

Diversifiera

Detta tips kanske inte har så mycket att göra med daytrading, men vi tyckte att det passar bra att inkludera det ändå.

Om du innehar en portfölj av aktier, betalar det sig att diversifiera över minst ett par aktier, föredrar i olika marknadssektorer. På så sätt kommer du inte att lida så hårt om en av aktierna i din portfölj har det svårt ett år. Förlusterna kommer helt enkelt att kompenseras av andra aktier som presterar bättre.

Här är något att tänka på – även om diversifiering är viktig, kan du faktiskt komma till en punkt där din portfölj börjar likna en indexfond, i viss mån. Medan detta kan innebära bättre stabilitet har det också effekten att det blir mycket svårt att slå marknaden. I praktiken bygger du helt enkelt en liten indexfond själv!

Slutsats

Att göra 1% per dag på marknaderna är tyvärr inte ett realistiskt mål. Det är inte förvånande, eftersom avkastningar av den typen lätt skulle adderas upp till årliga avkastningar på 1000% eller mer.

En mer realistisk uppfattning om vad en högpresterande daytrader skulle kunna göra per dag i genomsnitt, är någonstans runt 0,15% per dag. På ett årligt basis summerar detta till över 50%, vilket i sig är en utmärkt avkastning! Du kommer att fördubbla din handelskonto inom mindre än 2 år, och över längre perioder kommer det snabbt att adderas upp till ännu imponerande avkastningar.

img 639af0e4a729f Samuelssons Rapport

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

En daytraders lön? – Vad tjänar man på en dag? | Hur mycket tjänar man på daytrading?

En daytraders lön? – Vad tjänar man på en dag? | Hur mycket tjänar man på daytrading?

Silvergruvbolag går också att hitta fina daytradingedger i

Silvergruvbolag går också att hitta fina daytradingedger i