September 28

10 frågor att ställa dig själv mitt i en trade

Last Updated on 11 April, 2023 by Håkan Samuelsson

10 frågor att ställa dig själv mitt i en trade

Att daytrada kan vara svårt av många anledningar. En av dessa kan vara att det är lätt att dras med av sina egna negativa känslor och därigenom ta felaktiga beslut som kan vara kostsamma och som strider mot din tradingplan. För att undvika detta är det bra att hitta så många hjälpmedel som möjligt. För mig personligen fungerar olika former av rutiner. Det kan vara i form av arbetssätt, scheman, journaler och små lappar som jag fyller i.
Någonting som jag tycker är bra är att ha små lappar/reminders framför mig runt skärmen. Dessa påminner mig ofta om sådant som är viktigt att komma ihåg och som är lätt att glömma när jag är under press och/eller stress i en position. En av dessa lappar som jag använder när jag tradar innehåller frågor som jag ställer till mig själv. Det är viktigt att jag är 100% ärlig och inte blandar in känslor i svaren. Om inte mitt svar är i enlighet med min strategi så avslutar jag min position omedelbart.

  1. Hur mår du?
  2. Är du orolig över din position?
  3. Har du 100% koll på när du skall sälja? (viktigt att veta innan)
  4. Är du girig?
  5. Är du desperat?
  6. Tradar du för ofta?
  7. Tradar du för stort? (osäker? halvera din position)
  8. Hoppas och ber du att aktien skall gå upp?
  9. Följer du din strategi?
  10. Har du kontroll över din position eller har den kontroll över dig?

Related Posts

Turtle trading – vad är det och hur fungerar strategin? Teori, backtesting och regler

Turtle trading – vad är det och hur fungerar strategin? Teori, backtesting och regler

Trendföljande strategier och system – komplett guide med backtesting och statistik

Trendföljande strategier och system – komplett guide med backtesting och statistik

Mean reversion tradingstrategier och backtesting 2023 – Stor guide till mean reversion system

Mean reversion tradingstrategier och backtesting 2023 – Stor guide till mean reversion system

Tradingstrategi för råolja – stor guide med backtesting 2023

Tradingstrategi för råolja – stor guide med backtesting 2023