April 4

Ännu en elev om Algotradingkursen

Last Updated on 12 April, 2024 by Håkan Samuelsson

Det har nu snart gått tre år sedan jag bestämde mig för att gå Håkans algotradingkurs. Innan jag kontaktade Håkan hade jag bara varit inne på hans sida några gånger men varit lite skeptiskt till att det skulle vara något att ha. Jag hade vid den tiden snurrat aktieportföljer ganska aktivt till och från under några år i USA och Sverige.
Och jag hade också använt Multicharts en del och framför allt hade jag lärt mig vad Curve fitting var och var ganska frustrerad över hur jag skulle kunna utveckla strategier och faktiskt handla dem skarpt samtidigt som jag skulle ha självförtroende kvar att fortsätta göra det även när jag gick igenom drawdown perioder.

För även om jag hade strategier som såg bra ut så visste jag att det kunde gå fel fort. Jag visst också att det mesta som skrivs och definitivt det mesta som säljs inom tradinglitteratur och kurser är rent skräp (har en full resväska på vinden med bara trading böcker).

Jag bestämde mig i alla fall för att skriva några frågor om just Curve fitting till Håkan för att se om jag skulle få ett svar som verkade trovärdigt.
Håkan svarade snabbt och efter det bokade vi ett kort skype- samtal där vi, som jag minns det, framför allt talade om vad algotradingkursen innehöll.

För att göra en lång historia kort så nappade jag på det. Jag ska i ärlighetens namn inte säga att jag var helt övertygad vid det skedet. Jag har ju som sagt läst en hel del om trading och testat ganska många olika lösningar och är alltid skeptisk till allt. Så det var inte att Håkan inte verkade trovärdig utan snarare att jag ville försöka ha en nykter approach på det hela.
Sedan gick månaderna snabbt. Vi gick igenom hur Trade Station fungerade samt hur strategiutveckling kan gå till och vad som är riskerna och möjligheterna. Särskilt i början dök det upp en del mindre tekniska problem för mig då jag inte kunde alla funktioner och fallgropar som Trade Station har. Håkan hjälpte mig alltid fort med dessa. Sex månader senare så vill jag påstå att jag hade bra koll på det som kursen innehöll.

Med risk för att repetera det som skrivits i liknande texter skulle jag vilja beskriva kursen och Håkan som först och främst ärlig och realistisk. Jag kan inte minnas att jag bliv lovad något som senare rann ut i sanden. På ett lite mer personligt plan tycker jag att Håkan är en väldigt trevlig person och allmänt kul att prata med, vilket definitivt inte är något minus.
Jag kan också nämna att kursen inte är vägen till några snabba säkra pengar utan någon vidare arbetsinsats från individen. Som egenföretagare är jag ganska van vid att intervallarbeta, men tradingen är annorlunda på gott och ont. Jag tycker definitivt att det är kul och har därför inte något emot att lägga ner de timmar som behövs men samtidigt kan den psykologiska aspekten när man går igenom drawdown perioder vara ganska tuff (för mig i alla fall).

Jag rekommenderar denna kurs och även de andra som erbjuds till dig som har ett brinnande intresse och är beredd att lägga ner arbetstimmarna.
//H

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Algotrading – Kom igång med algoritmisk trading | (Robothandel 2024)

Algotrading – Kom igång med algoritmisk trading | (Robothandel 2024)

Hur mycket måste man kunna koda innan man går din algotradingkurs?

Hur mycket måste man kunna koda innan man går din algotradingkurs?