April 4

25 Viktiga investeringstips och Investeringsråd för nybörjare | (som fungerar 2024)

Last Updated on 12 April, 2024 by Håkan Samuelsson

25 Viktiga Investeringsråd

Här kommer 25 investeringsråd och investeringstips som kan vara bra att läsa igenom innan du investerar på börsen. Speciellt om du är nybörjare. Har du hållit på ett tag så hittar du säkerligen något investeringstips i listan också.

 1. Investeringstips: Investera aldrig i sådant du inte förstår.
 2. InvesteringstipsNär alla experter och analyser stämmer överens så kan du vara nästan “säker” på att någonting annat kommer att hända
 3. InvesteringstipsTänk alltid tvärtemot vad alla andra gör och köp hellre när andra säljer och vise versa.
 4. InvesteringstipsDet finns inga nya eror – bubblor och överdrifter kommer aldrig att bestå.
 5. InvesteringstipsAktiemarknaden är mer en konst än en vetenskap och mycket mer komplicerad än de flesta förstår.
 6. InvesteringstipsNär det är panik på börsen och alla flyr från aktier då är det ett ypperligt tillfälle att köpa aktier.
 7. InvesteringstipsHa alltid extra marginaler av säkerhet på din sida.
 8. InvesteringstipsBörsen har en förmåga att alltid återvända till en medelpunkt över tiden.
 9. InvesteringsrådHa alltid tålamod att vänta på det rätta tillfället att köpa. Du kan vara säker på att det alltid kommer.
 10. InvesteringsrådEtt mycket viktigt aktietips är att sälja av dina aktier när du börjar klappa dig själv på ryggen för att du tror att du är smartare än marknaden.
 11. InvesteringsrådMarknader som går mycket snabbt upp eller ned har en förmåga att gå längre än vad du tror, men korrigerar sig sällan genom att gå i sidled.
 12. InvesteringsrådOm alla är optimistiska, vem är kvar att köpa? Om alla är pessimistiska, vem är kvar att sälja?
 13. InvesteringsrådKöp prisvärda bolag. Ett inverstingstips som kanske är enklare sagt än gjort. Kolla gärna våra portföljer om du vill få lite aktietips. Där har du dessutom livehistorik sedan 2010 vilket du inte hittar på många ställen idag blan tjänster i Sverige. Visar dom någon avkastning så är det ofta tillrättalagda siffror som beskriver hur mycket dom hade tjänat om dom gjort på det ena eller andra sättet. Det är ungefär lika användbart som att känna till en lottorad i efterhand.
 14. Stora flertalet av alla som handlar med aktier köper flest aktier vid toppnivåer och minst vid bottennivåer. Ett hett aktietips är att inte köpa efter långa uppgångsfaser.
 15. En överdriven rörelse åt ena hållet leder oftast (förr eller senare) till en överdriven rörelse åt andra hållet. Ett investeringstips att inte förakta.
 16. Investera: Kunskap genom erfarenhet är en egenskap som skiljer framgångsrika spekulanter på aktiemarknaden från alla andra.
 17. Investera: Uthålliga placerare klarar börsfallet bäst. Det vore förstås önskvärt att kunna förutse börsnedgångar, men det är i verkligheten mycket svårt. Och om man till äventyrs skulle lyckas med det så återstår det svåraste vilket är att åter kliva in i marknaden vid rätt tidpunkt. Ju mer långsiktig du är på börsen, desto mindre risk tar du med ditt sparande.
 18. Investera: Använd aldrig hävstång
 19. Investera: Utnyttja ränta på ränta till din fördel. Varje år som du får avkastning på ditt sparande så ökar värdet på din portfölj, och om du får avkastning året därpå får du avkastning även på det förra årets avkastning. Detta är ett mycket effektivt investeringstips vilket även är kallat av världens åttonde underverk av Einstein.
 20. Investera: Köp bra bolag. Bra bolag tenderar att fortsätta vara bra bolag. Köp välskötta bolag som redan har visat att de kan överleva dåliga tider, som har starka finanser, en bra ledning och styrelse.
 21. Investera: Försök inte tajma börsen. Det vore förstås önskvärt att kunna förutse börsnedgångar, men det är mycket svårt.. Och om du ändå chansar och säljer, när ska du investera igen? I stället för att tajma marknaden är det istället stor risk att du missar en fortsatt uppgång.
 22. Investera: Börsen är som starkast när många aktier följer med i uppgången och som svagast när få aktier följer med.
 23. Investera: Rädsla och girighet är starkare känslor än långsiktighet, disciplin och förnuft.
 24. Investera: Risk är ingenting annat än en förlust av pengar, aldrig ett nummer.
 25. Investera: Ta dina beslut genom egen övertygelse. Lyssna på expertis och ta gärna del av tips frånandra, men låt i slutändan ditt eget sunda förnuft fälla avgörandet. Hitta den investeringsfilosofi som passar dig bäst.

Kanske viktigast av allt – perspektiv?

Bonus: Det kanske viktigaste investeringsråd av alla är att läsa denna länk. Den brukar ge lite perspektiv: Mission Impossible: beating the market over long periods of time
En del av framgången för mina aktieportföljer kan jag tillskriva ovan råd som jag själv försöker att följa varje dag i mina investeringar. Här skriver jag om mer aktietips och investeringstips.

Billigaste Aktiemäklaren – Jämför Aktiedepåer

Warren Buffett investeringsråd

De flesta är säkert väl bekanta med vem Warren Buffett är – men ett kort intro för dem som inte vet: Warren Buffett är en av världens mest framgångsrika affärsman och investerare. Berkshire Hathaway heter det företag som Warren Buffett har styrt och investerat genom. 2017 blev Warren Buffett rankad till världens näst rikaste man. Han har under sin karriär delat med sig av flera olika tips för att nå framgång, och vi har kort sammanfattat våra fem favoriter.

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Hur påverkar stigande räntor din aktieportfölj och dina aktier?

Hur påverkar stigande räntor din aktieportfölj och dina aktier?

Japanska Yen – information om valutan Yen

Japanska Yen – information om valutan Yen