Månadsutdelare

Här är en lista med månadsutdelare från USA och Kanada. Vill man ha utdelning portionerad jämnt över hela året så är detta en bra lista. Det är inte nödvändigtvis de bästa amerikanska eller kanadensiska utdelningsaktierna men en bra lista för din utdelningsportfölj om du vill ha en jämn inkomst över året med månadsutdelare.

I Sverige lämnas utdelningen vanligtvis en gång per år men vissa bolag har börjat dela upp utdelningen halvårsvis och börsens preferensaktier ger normalt utdelning kvartalsvis. Kvartalsvis är sedan länge för övrigt tradition bland amerikanska utdelningsaktier.

Det är svårare att hitta månadsutdelar i Sverige.

Här är en lista med amerikanska och kanadensiska utdelningaktier som också är månadsutdelare. Dubbelkolla alltid bolagen så att dom inte har ändrat någon policy med sin utdelning från månadsutdelare till något annat. Dessa utdelningsaktier är inte bara utdelningsaktier från USA utan även från Kanada. Så listan nedan har bolag från båda länderna.

För de flesta är det främsta målet när man investerar i aktier att bygga en portfölj som så småningom kommer att växa till den punkt det genererar tillräcklig inkomst för att komplettera din vanliga lön eller pension.

Olika strategier kan användas för att komma till den punkten, men när det börjar att närma sig att njuta av frukterna av allt hårt arbete blir aktier som betalar attraktiva utdelningar alltmer tilltalande. De som betalar varje månad kan också göra livet lättare på många sätt med sina månadsutbetalningar.