April 4

Prop Trading – Hur Det Var Att Handla I USA via En "Prop-Firma"

Last Updated on 12 April, 2024 by Håkan Samuelsson

Min erfarenhet av att handla via en “Prop-firma”.

Jag jobbade under många år i USA på em prop firma och jag har bara gott att säga om det. Man handlade med sina egna pengar men kunde belåna dem mellan 50 till 100 gånger med deras pengar. En fantastisk deal som daytrader där man behövde snabb och kraftig köpkraft när det var action och det hände mycket på börsen. När dagen var slut hade man ändå sålt av allt. På det sättet minimerades risken samt att du slapp att betala en massa ränta på pengarna. Det var också ett bra sätt att få sina pengar att växa. Om man hade en egen satt gräns på säg 100 000 dollar på sitt konto så kunde man varje vecka när man tjänat in pengar ta ut dessa och ha på ett säkrare bankkonto eller att man satte in dem i sin långsiktiga aktieportfölj. Man skummade helt enkelt av alla pengar man tjänade varje vecka och satte in på sparande samt för att leva på.
Proptrading var också bra för du kunde använda företagets infrastruktur med allt vad det innebar i form av programvaror, kontakter och traders. Under de åren jag jobbade på de kontor som fanns runt om i USA för denna propfirma så träffade jag många duktiga traders inom finansbranschen. Det var när jag tänker tillbaka på det en fantastisk tid och något som jag rekommenderar allt att göra om man vill komma igång med trading.

Artikel som handlar lite om proptrading

Det finns både för- och nackdelar att handla via en firma. Steve Burns på NewTraderU tar upp några olika aspekter, bla tillgång till kapital, courtage, arbetsmiljön och strategier.
Som ny trader kan det vara en stor fördel att ha tillgång till all den infrastruktur som en firma bidrar med. Inte minst den utbildning man kan få och stödet från mer erfarna traders på desken. Arbetsmiljön på en tradingfirma är ganska unik och om du har möjligheten att sitta på en desk så är det en svårslagen erfarenhet.
KVW 3879 Samuelssons Rapport
Artikel: Differences between Retail and Prop Traders

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Blanka OMX index – strategi

Blanka OMX index – strategi

10 fiender alla traders måste bekämpa

10 fiender alla traders måste bekämpa