April 4

Svenska Aristokrater – Swedish Dividend Aristocrats | Utdelningsaktier

Last Updated on 12 April, 2024 by Håkan Samuelsson

Portföljen består av svenska bolag, något jag kallar utdelningsmästarna och som under de senaste 15 åren inte har sänkt sin utdelning. En portfölj som fokuserar på att maximera avkastningen främst med hjälp av utdelningen från utdelningsaktier.

Jag kallar portföljen Svenska Aristokrater och har naturligtvis lånat namnet efter Standard and Poors Dividend Aristocrats. Där är kravet att aktien skall ha 25 år av utdelningshöjningar och vara en del av indexet SP500. Vi har inte så många aktier i Sverige som uppfyller de kraven så jag har varit tvungen att minska kraven lite. Och de enda kraven i nuläget är att företaget inte får ha sänkt utdelningen eller och att den inte uppört att dela ut något de senaste 15 åren.

Aktieportföljer och fondportföljer med resultat sedan 2008!

Nedan är från 1 augusti 2020

(utan market timer)

JEcmMf Samuelssons Rapport

 

Sedan start

NngjkU Samuelssons Rapport

 

Swedish Dividend Aristocrats består av stora och stabila bolag med mycket fina verksamheter som under lång tid har lyckats skapa större och större kassaflöden som har använts för att utveckla verksamheten vidare men även för att göda aktieägarna. Oftast har detta skett med ett lågt risktagande och en stark balansräkning.

Bolagen har tagit sig igenom en mängd olika utmaningar på vägen som testat både produkter, tjänster och ledning i bolagen. Det är troligt att det finns höga vallgravar i verksamheten som gör att bolagen år efter kan fortsätta att växa och vara framgångsrika.

Det är inte svårt att förstå att dessa bolag blivit populära bland många investerare då risken i bolagens verksamhet är bevisat låg och de göder dessutom aktieägarna med en aldrig sinande ström av utdelningar.

Portföljen består av ett snitt på årets utveckling av alla aktierna som har uppfyllt kravet. De senaste resultaten hittar du ovan.

Resultatet ovan är framtaget genom att ta ett medelvärde av alla aktiers utveckling. Avkastningskurvan är egentligen mer som ett index än en portfölj. Portföljen är dock på riktigt och något som man utan stora svårigheter kan ta rygg på.

Om du vill följa denna portföljen så kan du göra det genom att bli medlem. Läs mer om det och våra aktieportföljer här.

PS. Samuelssons Rapport har i många år varit en enmansshow. Det är först på senare år som jag fått lite assistans för att hålla igång allting.  Vi är mänskliga och gör fel ibland. Om så är fallet så hör gärna av dig så att vi kan korrigera eventuella fel. Resultaten läses och kontrolleras ständigt av våra medlemmar och läsare. Ni gör så att bloggen blir fri från fel och bättre hela tiden. Tack för ert tålamod och stöd!

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Norska utdelningsaktier – Bästa Utdelningsaktierna från Norge

Norska utdelningsaktier – Bästa Utdelningsaktierna från Norge

Tyska månadsutdelare

Tyska månadsutdelare