UTBILDNINGAR, KURSER & KONSULTATION

 

Onlinekurs i Swingtrading 

Swingtrading är ett av de mest populära sätten att handla aktivt på börsen överhuvudtaget. Fördelen med swingtrading som jag ser det är att man har möjlighet att behålla sitt vanliga jobb och syssla med swingtrading vid sidan av. Det är perfekt om man är nybörjare eller förhållandevis ny med andra ord.

Swingtradingkurs – ONLINE

Algotradingkurs

För dig som vill ta det sista steget inom trading och bli ett tradingproffs. Vi jobbar tillsammans i ett halvår för att du skall kunna lära dig allt du behöver för att kunna konkurrera som algotrader på en global marknad.

Läs mer om hur vi jobbar ihop i 6 månader

Daytrading utbildning

Daytrading är kanske den bit inom trading så fångar mest intresse och uppmärksamhet. Det är dessutom den svåraste att bemästra.

Läs mer om vår onlinekurs i daytrading

Teknisk Analys Utbildning

Jobba hemifrån i ditt eget tempo. Hela kursen ligger online och uppdateras kontinuerligt. En kurs i teknisk analys, börsen och mycket mycket mer!

Jag vill gärna läsa mer om denna kurs i Teknisk Analys

Boka En Konsultation

Boka en konsultation och fråga om det som du länge har funderat och inte hittat ett svar på.

Boka En Konsultation

Tradingutbildning

En unik möjlighet att jobba en och en med en med mig för att lära sig vad trading är och hur man kommer igång för att handla som trader.

Tradingutbildning

Kevin Davey – Tradingkurs

Jag är stolt över att kunna erbjuda ett samarbete med en av världens bästa traders.

Läs mer om vad Kevin kan göra för dig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Våra utbildningar

Swingtradingutbildning

Swing trading är ett mycket populärt sätt att handla på börsen. Vanligtvis behåller man en aktie i några dagar upp till ett par veckor, beroende på strategi. Eftersom swing trading inte kräver särskilt många minuter varje dag lämpar sig denna trading bra för dig som arbetar. Det kan vara ett perfekt första steg för dig som vill börja jobba med trading – kanske på heltid – men som ännu inte är redo att ta steget och försörja dig helt och hållet på trading.

Vi har två utbildningar i swing trading:

  • Swingtradingkurs
  • Swingtradingkurs online

Algotrading-utbildning

Algotrading är trading på autopilot. Det går ut på att designa och testa trading-strategier som byggs för att köras av en dator. Ett annat namn för algotrading är robothandel. Algotrading kan vara utmanande men samtidigt oerhört lönsamt. Den största utmaningen ligger ofta inte i att skriva själva algoritmen eller skriptet som det också kallas. Istället handlar det om att lägga kraft på att upptäcka och backtesta nya strategier för att lyckas på börsen. I vår utbildning i algotrading går vi igenom detta och mycket mer.

Daytrading-utbildning online

Day trading är den typ av trading som fått mest uppmärksamhet i media. En daytrader handlar mycket kortsiktigt på börsen. Inga positioner hålls över natten i syfte att minimera risken att drabbas av oönskade kursrörelser i samband med nästa börsöppning. En daytrader kan exempelvis agera på tekniska indikatorer, price action eller nyheter, som till exempel kvartalsrapportering. Vår utbildning i day trading innehåller allt du behöver för att börja tjäna pengar som trader.

Kevin Davey – tradingkurs

Kevin Davey är en algotrader som vunnit världsmästerskapen i trading. Han håller en av de skarpaste utbildningarna i algotrading som finns. Jag har själv deltagit och har lyckats hamna överst på hans lista över robusta strategier. Nu erbjuder jag ett paketerbjudande i samarbete med honom. Du får möjlighet att gå hans utbildning och får samtidigt två av mina strategier som passerat Kevins hårda krav. Dessutom ingår en timmas konsultation.

Tradingmentor

Alla framgångsrika traders behöver en mentor. Jag har själv haft en. Med en mentor får du feedback på dina idéer och strategier. En mentor bidrar med sin egen erfarenhet. Det är inte sällan du själv kommer på nya bra idéer bara genom att prata med någon som ”pratar samma språk”. Mitt erbjudande som tradingmentor är även ett mycket prisvärt alternativ för dig som redan kommit igång med trading och känner att du inte behöver gå en hel tradingutbildning.

Exempel på vad våra utbildningar innehåller

Hur väljer man aktier att köpa?

Oavsett om du väljer en utbildning i swing trading, algotrading eller daytrading måste du hitta ett sätt att välja aktier. Vilka som är bra aktier beror på vilken strategi du väljer. ”Bra” aktier för en trader är inte alltid samma aktier som för en investerare.

För vissa strategier kan det till exempel vara viktigare att hitta en aktie med stor likviditet/omsättning än bra vinstutsikter. Aktier och andra tillgångar kan ha olika egenskaper. Vissa tillgångar tenderar att trenda – de rör sig i en riktning under en viss tid. Andra tillgångar jämviktspendlar, det vill säga att de tenderar att röra sig mellan två jämviktslägen. I våra utbildningar går vi igenom dessa och andra aspekter av hur man väljer aktier och andra värdepapper.

När ska man sälja?

Många investerare och traders upplever att det är lätt att hitta bra köplägen. Det är desto svårare att veta när man ska sälja. När det går bra är det lätt att drabbas av girighet. Det kan ta emot att sälja när det går så bra och aktien bara ökar i värde. Då är det viktigt att vara trogen mot sin strategi och sälja när det är dags.

En bra strategi fäster lika mycket uppmärksamhet vid att hitta säljsignaler som att hitta köpsignaler. Här kan signalerna vara lite olika beroende på om det handlar om day trading, swing trading eller algotrading. Principen bakom är ändå densamma: att hitta en robust säljsignal som man kan lita på. I alla våra utbildningar går vi igenom olika sätt att identifiera bra säljsignaler.

Hur man skyddar sitt kapital

Kommer du ihåg regel nummer ett enligt Warren Buffett? Förlora inte pengar! Regel två är att inte glömma regel nummer ett. Detta gäller lika mycket oavsett om du investerar, tradar, sysslar med swing trading eller algotrading.

Både investerare och traders är beroende av sitt kapital. En strategi kan vara hur bra som helst men utan tillgång till kapital kan det inte bli några vinster att tala om. Dessutom är det svårare att vinna tillbaks förlorade pengar. En förlust på 50 procent kräver en efterföljande vinst på 100 procent för att man ska återvända till samma nivå. Därför måste vi skydda vårt kapital.

I våra utbildningar går vi igenom olika sätt att skydda kapitalet. Det handlar mycket om att hantera risk och avgöra vilken positionsstorlek man bör välja. Gemensamt för alla traders som inte lyckas är att de inte har en tillräckligt bra riskhantering. Gör inte samma misstag!

Överoptimering

När man arbetar med kvantitativ analys finns alltid en risk att råka ut för överoptimering. På engelska kallas detta för ”curve fitting”. Överoptimering innebär att man anstränger sig så mycket att hitta samband att man till slut hittar falska samband.

Tänk dig en graf, vilken som helst. Om du försöker tillräckligt länge kan du hitta en algoritm som beskriver grafen. Det innebär inte att formeln har något värde i verkligheten eftersom exakt det scenariot aldrig kommer att upprepas. Man säger att algoritmen inte är robust.

I våra utbildningar går vi igenom hur man skapar robusta strategier som inte är överoptimerade.