April 4

Avanza Zero utdelning? | Allt om Avanza Zeros avkastning

Last Updated on 12 April, 2024 by Håkan Samuelsson

Avanza Zero delar inte ut några pengar i aktieutdelning. Pengarna från utdelningen återinvesteras istället i fonden. Läs mer här.

Längre ner i artikeln kan du läsa om Avanza Zero och dess utveckling och avkastning. Du kan också hitta det enkelt här på Avanzas hemsida.

Du kommer alltså inte att få några utdelningar in på ditt mäklarkonto men det kommer ändå in utdelningar till fonden som du tar del av genom att det återinvesteras. Jag tycker för övrigt att Avanza Zero passar bra i de flesta fond och aktieportföljer. Man bör dock ha en någorlunda långsiktig strategi och syn på sitt sparande i fonder. Anledningen är att man på det sättet minskar risken att man hamnar mitt i en större nedgång på börsen.

Långsiktigt så har börsen i princip alltid gått upp och det är av denna anledning som jag rekommenderar Avanza Zero för de som sparar på börsen. Den är speciellt bra för nybörjare som inte har kunskapen eller tiden att sätta in sig i informationen som krävs för att köpa enskilda aktier i olika företag. Genom att köpa Avanza Zero som följer Stockholmsbörsindexet SIX30RX så tar man rygg på en ganska bred portfölj med stora bolag på börsen.

Hur ser fördelningen ut mellan olika aktier?

Avanza Zero

Avanza Zeros avkastning och utveckling

Vill du veta hur avkastningen har varit i år för Avanza Zero så kan du följa utvecklingen historiskt och idag enkelt här på Avanzas hemsida.

Har den några avgifter?

Avanza
Nej, den är utan avgifter och courtage.

Hur ser branschfördelningen ut?

Jag tycker inte att det fel att fonden har en stor viktning åt ett håll när det gäller sektorer och branscher. Däremot kan det vara en bra idé att komplettera med ytterligare fonder eller aktier för att få en bättre riskspridning om man vill det.
Hur ser branschfördelningen ut

Får man utdelning?

Nej, fonden delar inte ut några pengar i aktieutdelning. Pengarna återinvesteras istället i fonden. Läs mer här.

Avanza Zero Innehav

Fondsida för exakt innehavsfördelning.

Fonden Avanza Zeros innehav består av en mix av Stockholmsbörsens 30 mest omsatta bolag. Här kan du se senaste uppdateringen av innehaven hos Avanza. Fondsida för exakt innehavsfördelning.

Passivt förvaltad indexfond

Fonden är en så kallat passivt förvaltad indexfond. Det betyder att fonden inte har någon aktiv förvaltning mer än att den har som ambition att följa i det här fallet SIX30RX. SIX30RX är de 30 mest omsatta företagen på börsen. En investering i denna fond gör att du automatiskt kommer att följa detta index. Det gäller oavsett om börsindexet går upp eller ned.

Var kan man följa utvecklingen?

Vill du följa fondens kurs? Det kan du göra här tillsammans med utvecklingen.
Avanza Zero ISIN-kod
ISIN-kod: SE0001718388
Det finns nu även en fond som heter Avanza Global och som investerar globalt i aktier.

Avanza Zero

Här kan du hitta fler ISIN koder och tickers.

Mer kuriosa om Avanza Zero

Avanza Zero är en indexfond som jag alltid talat väl om och som jag både gillar och rekommenderar. Jag har i många år sagt till medlemmar och läsare att lågt courtage är extremt viktigt i din aktiehandel eller fondhandel. I trading så kan höga avgifter många gånger stjälpa många bra ideer och strategier. Jag var en tidig anhängare och fan av Avanza Zero när den kom. Tack Avanza!

Avanza Zero i din portfölj

Jag tycker Avanza Zero passar bra i de flesta fond och aktieportföljer. Man bör dock ha en någorlunda långsiktig strategi och syn på sitt sparande. Anledningen är att man på det sättet minskar risken att man hamnar mitt i en större nedgång på börsen. Långsiktigt så har börsen i princip alltid gått upp och det är av denna anledning som jag rekommenderar fonden för de som sparar på börsen. Den är speciellt bra för nybörjare som inte har kunskapen eller tiden att sätta in sig i informationen som krävs för att köpa enskilda aktier i olika företag. Genom att köpa Avanza Zero som följer Stockholmsbörsindexet SIX30RX så tar man rygg på en ganska bred portfölj med stora bolag på börsen idag.

Fakta Avanza Zero

Här kommer lite intressant fakta om indexfonden. Den har ingen köp och säljavgift. Den har ingen förvaltningsavgift. Det står i fondens faktablad att man som investerare bör ha en investeringshorisont på minst 5 år. Att man bör vara medveten om att det är en hög risk man tar och att man därför har en möjlighet till att uppnå en hög avkastning i framtiden.
Artikeln innehåller affiliatelänkar till Avanza.

Här kan du läsa mer om våra fondguider och artiklar samlade i vårt arkiv på ett ställe. 

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Vad är fonder?

Vad är fonder?

Fondavgifter: Allt du behöver veta om fondernas avgifter

Fondavgifter: Allt du behöver veta om fondernas avgifter