0
was successfully added to your cart.

Varukorg

Fondstrategier – slå börsen och index

Fondstrategier – slå börsen och index

Jag har sedan starten av mina PPM strategier fått många frågor angående om man inte kan använda dessa råden till “vanlig” fondhandel på konton hos exv. Avanza, Nordnet och SEB mm? Kan man använda råden på kapitalförsäkringar och pensionsförsäkringar etc? Svaret är givetvis att det går alldeles utmärkt.

Idag har jag kunder som gör just detta. Om du har ett vanligt “aktiekonto”, en kapitalförsäkring, en pensionsförsäkring eller tjänstepension spelar ingen som helst roll. Viktigt för att det skall bli lyckosamt är att handeln med fonder inte har för höga avgifter. En trevlig och växande trend inom fondhandel i Sverige är just att avgifterna börjar gå ner mer och mer och att det i många fall är helt avgiftsfritt (Köp och sälj).

Mina PPM-råd är många gånger direkt appliceringsbara på ett fondsparande i exv. Avanza eller Nordnet. Det är viktigt att notera att det kan förekomma köp- eller säljavgifter hos fonderna själva på exv Avanza och Nordnet som inte finns hos PPM. Då är det bättre att välja en alternativ fond som inte har denna avgiften.

Fondstrategi

Fondstrategi

SPECIALANPASSNINGAR AV MINA STRATEGIER

Det som är viktigt att komma ihåg är att de strategier som jag använder idag inom PPM är anpassade för handel av fonder som inte har de begränsningar som finns inom PPM där du bara kan använda maximalt 5 fonder och där byten tar lång tid. Min strategi Balans fungerar exv bättre om man kan välja fler fonder och tillgångsslag än 5.

Idag erbjuder jag därför specialanpassningar av strategin Balans och Offensiv för bl.a följande mäklare och försäkringsbolag:

Avanza, Avanza Mini, Nordnet, SEB, Swedbank och Länsförsäkringar

Jag har en del anpassningar av Balans, Offensiv och Trygg till ytterliggare mäklare. Vill du veta om just din mäklare finns med? Maila mig då på:  samuelssonsrapport (snabelA) gmail.com.

Kostnaden för dessa specialanpassningar är 500 SEK per år. Uppdateringar sker via email. Support finns också alltid tillhands för eventuella frågor kring ditt sparande.

Viktigt att nämna här är att jag inte har kunskap om hela den kostnadsstruktur som varje mäklare och försäkringsbolag har och jag hänvisar därför till respektive företag för liknande frågor. En del kunskap har jag dock och mina fondval kommer alltid att sträva efter att undvika fonder med särskilda köp- och säljavgifter eller liknande.

Här hittar du en ordlista inom både ekonomi,trading och finans i Sverige. En ekonomisk ordlista med alla de viktigaste begreppen.

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com