April 4

Vilken tidsperiod är bäst för swingtrading? (4 skäl till varför denna är överlägsen)

Last Updated on 12 April, 2024 by Håkan Samuelsson

Som ny trader är swingtrading en form av trading som kommer att hjälpa dig komma igång på ett snabbt och relativt enkelt sätt jämfört med andra tradingstilar. Men för att framgångsrikt kunna trejda på marknaderna är det viktigt att veta vilken tidsperiod man ska arbeta med.

Generellt är den bästa tidsperioden för swingtrading dagliga tidsperioder. Och medan det är möjligt att ändra tradingen till andra tidsperioder, den dagliga tidsperioden har några ganska stora fördelar som gör det till ett bra val för nästan alla traders.

I den här artikeln ska vi förklara varför vi tycker att du ska gå med dagliga tidbarer, och vilka fördelar du får från att inte välja minutperioder för din svingtrading.

Vi börjar!

img 60ca4e613de98 Samuelssons Rapport

Varför den dagliga tidsperioden är den bästa tidsperioden för Swing Trading

Att vara den kanske vanligaste periodsinställningen, kanske den dagliga tidsperioden inte är det mest spännande val du kan göra, åtminstone enligt vissa. Vi skulle dock hävda att det är det smartaste valet du kan göra som en ny swingtrader.

Här följer våra skäl till varför vi tycker att så är fallet:

  • Det är mer betydande och tillförlitligare än andra tidsperioder
  • En tradingstrategi för dagliga perioder är MYCKET lättare att utföra
  • Det är svårare att curvefitta
  • Du kan hitta en hel del bra tradingstrategier för denna tidsperiod!

Så, låt oss gå lite djupare in i var och en av anledningarna ovan!

Innan vi börjar ville vi bara nämna vår 11000+ ord guide om swingtrading som täcker alla aspekter av swingtrading enligt vår metod nu finns tillgänglig.  Ta en titt, eller fortsätta läsa nedan!

1. Dagliga tidsperioder är mer tydligare, mer tillförlitliga och har mindre brus

När vi analyserar marknaderna, kan vi dra upp ett diagram med vilken inställning och tidsfrekvens vi vill. Vi har tillgång till 5, 10 eller kanske till och med en  343-minutersupplösningen utan att behöva göra mer än att ändra en liten inställning i vårt diagramprogram.

Ändå finns det tidsramar som används oftare än andra, och den dagliga tidsramen är en av dem som används mest. Detta gäller inte bara för icke-professionella traders utan även för de stora aktörerna som fonder och institutioner vars handel har en betydande inverkan på marknaden.

Allt som allt leder detta till att mest uppmärksamhet är på de dagliga priserna på marknaden, och när det är fallet, så finns det många människor som står redo att handla när ett köptillfälle eller köpsignal dyker upp.

Sätt detta i motsats till minutfrekvenser och minutdiagram, som inte ses av lika många marknadsaktörer, och därför inte kommer att ha samma tillförlitlighet eller betydelse!

Som ett resultat, så fungerar tradingstilar som mean reversion och trend ganska bra på “dagliga barer” och daglig tidsfrekvens !

Swingtrading – fördelar och nackdelar

2. En tradingstrategi för Dagliga Bars är MYCKET lättare att handla med

Daily Bars Are Easier to Execute!
Dagsintervaller är lättare att handla med

Som en swingtrader, så håller man kvar sina positioner över natten, och man vill verkligen inte vara limmad till datorskärmen hela dagen. Och eftersom en tradingstrategi kommer att handla antingen på öppningen av baren eller på stängningen av en bar i en majoritet av fallen, innebär detta att du måste använda dig av en tidsfrekvens som är ganska lång, för att inte behöva övervaka varenda 5-minuters bar som utvecklas under dagen, bara för att ge ett exempel.

Nu, dagliga bars är perfekt för detta, inte bara för att de stänger och öppnar en gång om dagen, men också eftersom de som bestämmer sig för att köpa på öppningen har hela natten att placera sina tradingorders. Detta innebär att ditt tradingschema blir mycket flexibelt. Du måste bara hitta lite tid mellan stängningen och öppningen av varje tradingdag för att köpa på dina signaler, för att kunna swingtrejda. Detta gör att ha ett heltidsjobb vid sidan om blir mycket lättare att ha.

Den swingtrading som vi gör själva och undervisar i vår swingtradingkurs, tar inte mer än 15 minuter varje dag, och kan utföras när marknaden är stängd!

3. Det är svårare att överoptimera

Om du ännu inte har hört talas om kurvpassning (curve fitting), det är inte en överdrift att säga att det är en av de främsta anledningarna till att traders misslyckas.

Kort sagt, det betyder att du använder en tradingmodell som är anpassad till tidigare marknadsdata, snarare än sant marknadsbeteende. Det är en enorm skillnad, eftersom mycket marknadsdata är slumpmässig, och är svår att användas för att göra några förutsägelser om kommande prisrörelser.

När vi utformar tradingstrategier vill vi basera våra beslut på den del av marknadsdatan som inte är slumpmässig för att ha en chans på börsen. Och eftersom slumpmässigheten av marknader ökar på de lägre tidsramarna och tidsfrekvenserna du använder, är det bäst att fortsätta med dagliga tidsfrekvenser för att öka chanserna att det du ser verkligen är sant marknadsbeteende som är värt att agera på!

4. Du kan hitta en hel del bra tradingstrategier!

Eftersom den dagliga tidsramen är mer betydande än de lägre tidsperioderna, är det mycket bättre för att bygga tradingstrategier. Inte bara kan du vara mer säker på att de saker du hittar faktiskt kommer att fungera i livetrading. Det kommer också att bli mycket lättare att hitta strategier och edger som är lovande, och har en genomsnittlig tradingstorlek som är tillräckligt för att täcka tradingkostnader, såsom slippage och courtage.

För tradingstrategier som förlitar sig på minutdata, en låg genomsnittlig handel kan vara en verklig fråga, där mycket av de saker du tycker helt enkelt är för svag för att det ska finnas något kvar när slippage och courtage har redovisats!

Använda ännu längre tidsperioder?

Efter att ha fastställt att dagliga barer är bra för swing handel, kanske du undrar om det finns någon mening med att använda ännu högre tidsramar, som varje vecka, eller månatliga barer.

Du säkert skulle kunna göra bra användning av långa tidsramar som dessa för att få en bättre känsla av den övergripande trend riktning, eller ens införa några ytterligare filter som att föregående vecka bör stänga högre eller lägre.

Men, du verkligen kan åstadkomma detta med dagliga barer också, vilket kan göra den veckovisa tidsramen lite överflödig.

Dessutom, när man går med högre tidsramar, det finns en risk att du börjar analysera marknaden med en längre utsikter, vilket kommer att kräva att du är i positioner för mycket längre för att skörda vinsten. Och även om detta inte kan vara en nackdel strängt taget, det kanske inte genljuder med dina mål som en swing näringsidkare.

Med andra ord kan du använda längre tidsramar, men troligen inte kommer att behöva dem. Dagliga barer erbjuder mycket värdefull information, och åtminstone i början, det finns ingen anledning att titta på andra tidsramar för att starta swing handel.

De bästa diagrammen för Swingtrading

Swing Trading Charts
Swingtrading diagram

 

Nu när du vet vilken tidsperiod som är bäst för swing handel, vi ville bara diskutera snabbt ett annat relevant ämne, nämligen den av vilka diagram du ska använda.

Numera finns det många bra tjänster som finns som låter dig tomt handel indikatorer, och andra tekniska analysverktyg som kan vara till hjälp för dig som näringsidkare. Några exempel på sådana tjänster är de som tillhandahålls av investing.com och tradingview.

Vi rekommenderar dock att du vänder din uppmärksamhet till några av de mer sofistikerade diagramplattformar där ute. Dessa inkluderar Amibroker, TradeStation, Multicharts och liknande. Med dessa plattformar kommer du att kunna backtesta och testa dina egna idéer för att se hur de klarar sig på historiska data. Detta är en avgörande färdighet att ha som en näringsidkare om du vill uppnå långsiktig framgång!

För dem som är intresserade av att lära sig mer om hur de skulle kunna gå om att backtesta sina handelsstrategier, rekommenderar vi vår kompletta guide till backtesting.

Slutord

Den dagliga tidsramen är den bästa tidsramen för swing trading, och i den här artikeln har vi presenterat en hel del punkter för att stödja detta påstående.

Men om vi skulle plocka de 2 främsta skälen till varför du bör använda dagliga barer för handel, skulle de vara att det tar mycket mindre tid, och att det finns så många stora handelsstrategier. Faktum är att om du får tag på en lönsam och validerad swing handelsstrategi, du kunde vara igång på nolltid! Detta är precis vad vi erbjuder med vår swing trading kurs, där du får handelsstrategier som vi har handlat framgångsrikt under en lång tid.

Men om du är upp för uppgiften att konstruera en handelsstrategi själv, kan du göra det också. Vår guide om hur du bygger din egen handelsstrategi är den perfekta resursen för dem som precis har börjat!

Om du vill ha fler svar på vanliga frågor, kan du ta en titt på våra andra artiklar!

Är du sugen kan du också prova på våra swingtradingsignaler som vi kört ända sedan 2012.

Related Posts

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Swingtradingsignaler – Vanliga frågor

Swingtradingsignaler – Vanliga frågor

Tradingsignaler sedan 2013 | Vi vågar visa våra resultat!

Tradingsignaler sedan 2013 | Vi vågar visa våra resultat!