TRADING utbildning

Kurs för att lära dig handla som trader

 

Fakta om tradingutbildningen

Utbildningsnivå: Grundkurs för nybörjare och mer erfarna traders i mekanisk trading
Längd: 3 månader**
Pris: 9795 kr inkl. moms  (exkl för företag)
**Vi har nu även släppt en ny onlinekurs i Swingtrading som delvis ersätter min ordinarie swingtradingkurs som jag haft tidigare i många år. Kolla upp den!
Kursstart: Dessa kurser är löpande och kursstart sker med ett par elever varje vecka.
Antal personer vid varje kurstillfälle: Utbildningen är en och en. Detta för att kursen skall vara flexibel och för att var och en skall kunna tillgodogöra sig materialet på bästa sätt.

Allt detta ingår i tradingkursen:
*5+1 timmar Skype samtal (eller telefon)
*3 månaders email support (räknat från start av tradingkursen)
*3 månaders TRADER medlem (Värde 1047 kr)
*3 tradingtrategier som jag använder när jag trejdar Stockholmsbörsen. Strategierna fungerar även på amerikanska, tyska, nordiska och andra länders aktier och ETF’er.

Du kommer att lära dig detta i tradingutbildningen:

 • Vilken mäklare skall jag välja? Är Avanza eller Nordnet bäst? Kanske någon annan?
 • Lär dig att handla med de strategier som ingår i denna trading utbildning
 • Är du intresserad av algotrading, mekanisk trading eller automatisk trading så är detta en perfekt introduktion.
 • Hur utvecklar en tradingplan som passar din personlighet
 • Vilka marknader passar just dig bäst att handla på?
 • Psykologi, hur påverkar det ens trading och hur bör man tackla detta?
 • Hur väljer man aktier att trejda när det finns tusentals att välja bland?
 • När köper man?
 • Positionsstorlek. Vi går igenom varför det är så viktigt.
 • När säljer man för att maximera sin vinst?
 • Överoptimering och curvefitting. Jag förklarar hur du undviker detta ”virus”.
 • Hur bestämmer man hur mycket man skall köpa? Skydda ditt kapital.  (Money management och Risk management)
 • Vilka indikatorer är dom bästa för trading?
 • Kan man applicera detta på Forex, CFD eller terminer?
 • Många elever väljer att gå vidare till vår 6-månaders algotradingkurs efter kursen är slut. En bra start om man vill fortsätta med algotrading mao.
 • Plus mycket mycket mer…!

MISSA INTE VÅR SWINGTRADING ONLINEKURS

FORTFARANDE OSÄKER? Jag har tidigare elever från både Sverige och USA som gärna pratar med dig om swingtradingkursen. Säg bara till.

**Jag har ingen möjlighet att ta ett uppehåll eller break i utbildningen. Utbildningen genomförs i det 3 månaders fönster som erbjuds och börjar att räknas från den första lektionen. Det är alltså inte ok att ta exempelvis ett års break från utbildningen och sedan påbörja den igen. 

Jag är nummer 1 på Kevin Davey’s “Strategy clubs” lista för tradingstrategi-design

Jag gick för några år sedan en kurs hos Kevin Davey. Mycket beroende på hans Strategy club vilket är en klubb där du skickar över strategier till Kevin och där han simulerar strategierna i 6 månader för att se att dom håller för riktig trading. De som lyckas med att skicka över strategier som är tillräckligt robusta får som vinst alla andras strategier som passerat den månaden. Detta sker på månadsbasis.

30% mer strategier än nummer 2

Sedan detta startade så ligger jag som nummer 1 i världen för mest robusta strategier som passerat i hans klubb. Jag har i skrivande stund 30% mer strategier som passerat kriterierna för robusthet än tvåan. Det är många som vill åt dom där strategierna kan jag lova så konkurrensen är hård.

Varför nämner jag detta?`Jo, för att jag vill att du skall få en oberoende källa på att mina metoder fungerar. Mina metoder är ganska lika Kevins även om dom inte är helt lika. 

Vad är swingtrading?

Swingtrading är ett av de mest populära sätten att handla aktivt på börsen överhuvudtaget. Det är en metod som syftar till att man gör snabba aktieköp. Det vanligaste är att investeringen på det här sättet sker mellan några dagar till ett par veckors tid. För att veta när det är ett bra tillfälle att köpa och sälja kan man bland annat använda sig av olika analysmetoder där man kollar på saker som trender, rapporter, teknisk analys och unika historiska mönster och algoritmer. Fördelen med swing trading som jag ser det är att man har möjlighet att behålla sitt vanliga jobb och handla vid sidan av. Man kan enkelt ha det som en hobby till en början. På det sättet kan du sakta men säkert bygga upp ditt tradingkapital och behöver inte sitta framför en tradingskärm hela dagarna. Det är perfekt om man är nybörjare med andra ord. Med vissa typer av trading strategier kan du klara dig med 15-20 minuter arbetstid framför skärmen per dag.

Att börja med swingtrading

Swing Trading är bra om man vill börja med trading. Det lite enklare än daytrading i och med att man tar längre positioner. Inom day trading så avslutar du din trade innan dagen är slut. I swing trading kan du lägga ordrar på kvällen innan nästa dags öppning eller på morgonen innan börsen öppnar eller kanske under dagen om du har tid  och hellre vill det. Man kan alltså välja när man vill handla och det är inga problem att lägga ordrar innan börsen öppnar, det är bara att gå in på sin aktiemäklare och lägga ordrarna som du vill ha utfört den dagen. På detta sättet är det en bra start om du har ett långsiktig mål att leva på trading. Om du lyckas bemästra swingtrading så kan du sedan gå vidare till mer avancerade former av trading såsom day trading eller algo trading. Det är med andra ord perfekt för en nybörjare.

Swingtrading – Trading Strategier

Tradingstrategier: En trader behöver en edge för att tjäna pengar. Det är den viktigaste konkurrensfördelen man kan skaffa sig. En edge är i princip detsamma som en trading strategi. Har du inte detta så kommer du inte lyckas. Många börjar att handla på börsen utan att veta om man har en edge eller inte och det är en snabb väg till ett tomt bankkonto. Att se till att man har en bra tradingstrategi är mycket viktigt.  Det finns naturligtvis olika sätt att tjäna pengar på börsen. Några av dessa swingtrading strategier listar jag nedan. Jag börjar med de som som jag själv tycker är viktigaste och i fallande ordning. Jag baserar detta på egna erfarenheter och vad jag sett andra lyckas med.

Mean reversions

Mean reversion

 • Mean Reversion
  Man tar positioner i aktier eller liknande och satsar på att priset kommer att återvända till sina långsiktiga medelvärden efter en kortsiktig rörelse åt något håll. Se bild härintill.  Detta är den kanske vanligaste formen av swingtrading. Här är ett inlägg om hur jag bygger upp en tradingstrategi som man kan använda inom swing trading. Jag använder även liknande system i min trading för medlemmar. Mean reversion kallas även jämviktspendling.
 • Sektor trading
  Det viktigaste inom sektortrading är att veta inom vilken sektor börsen är stark just nu. Genom att titta på olika indikatorer som följer sektorsindex så vet man inom vilken industrisektor man kan förvänta sig att hitta bra aktier. Efter att man identifierat en sektor som är stark (eller svag) så går man vidare för att leta efter bra aktier i denna sektorn. Tanken med detta är att du ökar dina odds när du håller dig till ”rätt” sektor.
 • Teknisk fundamenta trading
  Teknik analys används för att bestämma entry, exit och för att bestämma risk medan fundamental analys används för att screena fram aktier.
 • News plays
  Här är tanken att man handlar på styrka eller svaghet. Antingen så handlar man en aktie för att dom fått en bra rapport eller en viktig nyhet har kommit ut och du tror att aktien kommer att stiga. Alternativet till detta är att du handlar när börsen fallit efter en nyhet eller liknande för att du tror på att aktien har överreagerat och du tror på att aktien kommer att komma tillbaka. (mean reversion)
 • Trendföljande
  Trendföljande swingtrading tar positioner i aktier som har stigit starkt och man tror att det kommer att fortsätta i den riktningen. Det kanske mest kända citatet inom trading handlar om trendföljande. ”The trend is your friend” kom ursprungligen från Martin Zweig. Denna typ av trading strategier kan man kombinera med andra tradingstrategier såsom newsplays, mean reversion mm.
 • Momentum
  I denna typ av trading strategier så tar man position när det är en stark och gärna accelererande rörelse åt något håll. En sk. ”range expansion” är ett exempel detta. Man får en snabb och stark rörelse under en dag eller period som är mycket större än vad som är normalt och köper sig in i denna rörelse. Det kan också vara en relativ rörelse gentemot ett annat instrument.
 • Pairs trading
  Här handlar man generellt 2 olika aktier som är korrelerade och inom samma sektor. Dom följs oftast åt i sina rörelser och skiljer sig inte mycket åt från dag till dag. Inom pairstrading så tar du en position när dessa 2 korrelerade aktier plötsligt inte följs åt på det sätt som dom normalt gör. Då köper du den som är svagare av de 2 och blankar den som är starkare av de 2. Du säljer positionerna när korrelationen och beteendet mellan aktierna har stabiliserats och återgått till det som är normalt.
 • Teknisk analys
  Fokus ligger på att analysera en aktie med hjälp av olika indikatorer och stöd och motstånd. Till hjälp använder man sig av diagram där man följer kursens utveckling för att se hur aktien historiskt har betett sig. Man tittar inte bara på indikatorer utan även på motstånd, stöd och andra formationer och mönster som kan hittas i diagram. Flera av de andra trading strategierna som vi listat använder också teknisk analys. Det används i alla sorters trading, inkluderat swing trading, algotrading och daytrading.
 • Läs gärna ”Hur man skapar en trading strategi – min process 2018″

Förutom de ovan så har jag även skrivit ett inlägg om de 15 bästa swing trading strategierna som jag rekommenderar dig att läsa. Där finns en hel del bra uppslag på tradingstrategier som fungerar och är värda att handla med.

Swingtrading – En introduktion

Swing Trading är ett sätt att handla på som är kortsiktigt och som kan användas vid handel med bland annat aktier, terminer och optioner. En position i Swingtrading varar vanligtvis mellan 1-6 dagar men kan även pågå i flera veckor.

Målet med swing trading

Swingtrading 1 Samuelssons Rapport
Swingtrading

Målet med swing trading är att försöka identifiera trender och sedan försöka köpa och sälja med vinst inom denna trend. Teknisk analys används ofta för denna typ av handel. På Samuelssons Rapport så använder vi kvantitativ analys vilket innebär att man gör algoritmer och matematiska formler som efterliknar olika köp och säljscenarion. Det kan innefatta både tekniska analys och även andra typer av analyser som går att beskriva i en algoritm. Fördelen med denna typ av handel är att man vet innan man börjar handla vilken sannolikhet man har för vinst och förlust medans klassisk tekniska analys är mer manuell och därför svår att vara konsekvent med.

Ett vanligt scenario i en swingtrade är att man letar efter en huvudtrend i en aktie och sedan väntar på en dip. Det betyder att man väntar på att den skall visa svaghet gentemot huvudtrenden. När den går ner till en viss nivå så köper man på sig en position. Därefter väntar man på att aktien skall fortsätta i sin huvudtrend. När den gått upp till en viss nivå så säljer man aktien med vinst. Genom att vända på hela scenariot så kan man även blanka aktier. Man tjänar då istället pengar på en nedgång.

I vissa fall kan det vara svårt att hitta trender och då kan man istället försöka tjäna pengar på att aktien rör sig i intervaller. Man köper om den går ned till ett område som den varit många gånger tidigare och säljer om den går upp till områden där den vänt flera gånger tidigare. Vice versa vid blankning.

Välj rätt aktier

Det är också viktigt att man väljer rätt aktier när man swingtradar. Att välja aktier med låg volym kan vara förödande om man försöker sälja samtidigt som många andra vill göra samma sak. Det kan innebära att man får en mycket dålig säljkurs och förlorat mycket pengar i så kallat slippage.

Det krävs engagemang för att komma in i swingtrading. Detta kan göras genom att man läser böcker eller hittar information i ämnet på internet eller att man går en swingtradingutbildning för att lära sig.

Undvik stora risker

För den som vill undvika allt för stora risker till en början är det möjligt att investera lägre summor i början. Detta är ett bra sätt att lära sig mer swingtrading utan att man riskerar för mycket. När man sedan blivit mer komfortabel med denna handel så kan man öka sina positioner. Med ökande positioner så kommer förhoppningsvis även större vinster.

Swingtraders måste också lägga mycket tid efter stängning av aktiemarknaden. Denna process upprepas varje dag. Investerare navigerar genom handeln med hjälp av noggrann information som uppdateras ständigt. Att hitta rätt väg inom swingtrading kan vara svårt för nybörjare utan grundläggande kunskaper och förståelse för hur marknaden fungerar. Men med rätt verktyg och utbildning kan du också lyckas som en investerare inom swingtrading.

vill du lära dig mer?

Fler Artiklar Nedan

Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Läs Mer
Prova Våra Aktieportföljer och Fondportföljer – (Resultat Från 2008)

Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

Läs Mer
Prova Trading Signaler (Dagligen + Live Resultat) – Endast 9 SEK

En daytraders lön? – Vad tjänar man på en dag? | Hur mycket tjänar man på daytrading?

Läs Mer
En daytraders lön? – Vad tjänar man på en dag? | Hur mycket tjänar man på daytrading?

Blanka OMX index – strategi

Läs Mer
Blanka OMX index – strategi